Lånad Q/A av Hannalicious

Jag tycker business, karriär och allt som hör till är så jäkla kul och intressant så nu snor jag Hannalicious bloggfrågor om business. Jag tänker att det är väldigt kul att kanske kunna läsa hennes som är superlångt gången i karriären, och sen kanske också min som är lite mer i början.

Har du enskild firma eller aktiebolag?
Jag har enskild firma, men vill med tiden nog övergå till aktiebolag.

Sköter du din ekonomi själv?
JA, men jag har RedFlag som hjälper mig med bokföring osv, bokslut och egentligen allt som har med företaget att göra. Det jag gör är att fakturera och lägga in information i systemet. Sedan har jag ju en privat ekonomi på Handelsbanken, i aktier, fonder osv och allt detta sköter jag, vilket såklart inte är så särskilt konstigt haha. I

Vad är ditt dröm samarbete?
Förmodligen att lansera en kostprodukt med kanske Pauluns, typ som Gretas granola, bars, osv. Alternativt med något internationellt företag. Sedan vill jag skriva en bok, men det är ju inte ett samarbete på samma sätt.

Vilka typer av samarbeten skulle du inte tacka ja till?
Oj massor egentligen, det ligger ju på en skala där man gör avvägningar, tackar redan nej till massor av olika anledningar. Vill att det ska vara seriöst, men gärna även kul, och ger verktyg som hjälper oss bli vårat bästa jag.

Vad i jobbet skulle du aldrig göra om?
Saker jag inte tycker är kul. Jag har verkligen ÄNTLIGEN lärt mig att jag inte kan satsa på annat än mina drömmar. Då riskerar jag både att bli utbränd då jag gör dubbelt jobb, olycklig då jag inte vill vara på de platser jag lurar mig att jag MÅSTE vara på - exempel en kandidatutbildning, och jag kommer kortare på min egen väg. Vissa kan mata på fast att de tycker något är tråkigt, men i min ADHD har jag nu lärt mig att det är 100% inspiration och drömmar som är min motor. Svårt att komma fram utan en fungerande motor.

Har Corona påverkat din omsättning?
Precis kopplat till Corona började jag ju satsa 100% på mitt företag och på den fronten har det gått så mycket bättre än när jag hade annat jobb samtidigt, trots Corona. Hade jag gjort samma insats som nu utan Corona i samhället förstår jag förstås att utfallet hade varit ÄNNU bättre, men ibland kan denna extra push krävas för att jag ska ge järnet. Nu har jag liksom gått in i mitt eget företagande med inställning att det kommer vara svårt pga av Corona, samt att jag inte har annat jobb som backup.


Tar du ut lika stor lön varje månad?
Nej, detta vet jag inte så mycket om än haha. Förmodligen kommer jag försöka hålla s¨å mycket som möjligt inom företaget.

Hur fan blir man motiverad? Känner mig alltid peppad, men tappar det direkt.
Okej, jag tänker: OM man är motiverad har man nog en dröm. Sätt upp ToDos som leder dig dit. Tänk ut VAD du ska göra när du sitter med drömmen framför dig, och och sedan matar du bara på.

Hur ser du på att spara för framtiden? Hur stor del av det du tjänar, sparar du varje månad?
Väldigt olika men har typ 90% av min ekonomi i sparande, så jag kör mer över så mycket som möjligt på sparkonton/i aktier, och sedan får jag typ ta tillbaka pengar av mig själv haha. Men då tar det ju emot mer än om det ligger kvar och är lätta att disponera.

Hur och var investerar du dina pengar?
Aktier och lite fonder skulle jag säga. Sedan finns det väl ett värde i ens materiella ting.

Får du ta del av försäljningssiffror osv i samband med ett samarbete?
Ibland, det beror på vilket typ av samarbete det är.

Hur går det till (enligt din erfarenhet) när man sätter ett pris på ett samarbete?
Jag skulle säga att det nu mindre enbart har att göra med hur många följare man har, utan även hur träffsäker personen är i sin målgrupp, samt hur personen presenterar materialet kopplat till företaget. Är det ju ofta en diskussion där man kanske lägger till/tar bort uppgifter kopplat till budget.

Kommer du anställa någon inom snar framtid? Eller hur många anställda har/ vill du ha?
Hehe, nej inte nu på ett tag. Mer troligt är det att jag skulle skapa något MED någon där man får delad inkomst inom området.

  • Q/A

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Låter jättebra det här att du lärt dig att bara göra saker i jobbet som du faktiskt tycker är kul! ❤️
nouw.com/hilma
greta
greta,
Jaaa det är bästa bästa, det är då man kommer framåt <3
nouw.com/greta