Make it BLACK AND WHITE not black OR white

När vi är små så måste vi få näring från mammans mjölk, där kossan ger till kalven och mamman ger till barnet för att man snabbt ska växa, och oj så ungar växer fort. Men vid 3 års ålder är det många som förlorar laktas-enzymet som bryter ner laktosen och därför blir många intoleranta, eller snarare - evolutionärt sett behöver vi inte mjölken längre.

I norden är vi dock så vana att dricka mjölk att många tål det ändå. Är det en gräsbetande ko, som inte blivit antibiotika eller GMO-behandlad, följt av en produktion där mjölken bibehåller sina riktiga näringsvärden skulle jag vilja säga det är BÄSTA alternativet i mjölksammanhang.

En stod del av mjölken är dock söndermald för att inte ge klumpar och tillsatta med syntetiska vitaminer (vilket iof all vego-mjölk är också) vilket gör den till något av en förstörd produkt. En annan baksida med mjölk är att mjölkprotein efter kolhydrater genererar näst störst insulinpåslag.

Men, ser man till nästan alla "Mylk-drycker" är många surhetsreglerande medel + socker + 10% xx-bas, så jag tycker inte man ska vara så onyanserad i frågan.

Jag kommer ihåg när jag var i NYC och allt jag provat var soya, mandel och havremjölk, och kom in på Juice generation och möttes av hemmagjord HAMPAmjölk. Det smakade lite sketet men jag njöt för jag tyckte de var så coolt. Tiden därefter blev Oatly kanske den starkaste konkurrenten till standard-mjök på marknaden, och jag blev helt fäst. Jag älskar Oatly. Dock så började jag känna mig lite för fäst, och lovade mig själv att börja prova olika mjölkar. Många "mjölk"-produkter innehåller nästan inget fett, och en massa socker, och det blir sjukt onice i kaffet, och därför har jag alltid fallit tillbaka på Oatlys iKaffe.

För någon månad sedan hittade jag Sproud . Jag var GANSKA skeptisk när jag testade den men chockades av hur GRYM den var i kaffet. Den har en väldigt balanserad fördelning mellan protein, kolhydrater och fett och blir därför väldigt bra i konsistensen. Därefter fick jag 24(!) liter hemskickat till mig, varav hälften var av en variant jag aldrig testat - Sproud barista ! Där säger jag bara WOW wow WOW, seriöst! Den är PERfekt att ha i kaffet, och bara man skakar förpackningen blir det som en latte. SÅ STORT TIPS!

Och dagens kort - "Remember when you prayed for the things you have now - Be thankful"

Gillar

Kommentarer