Mat och träning, räka kalorier, tidigare erfarenheter

Hur tänker ni kring mat och träning? Kompenserar ni med träning om ni ätit typ godis, bullar, en kaka, fika, alkohol osv? Har ni ett bra förhållande till det? Jag vet att inte alla har det, och just därför tycker jag det kan vara viktigt att lyfta ämnet. Så många som ständigt jobbar med sitt kaloriflöde, in och ut, och det är ju så utmattande. Så tråkigt, och ikke givande. Liksom ABSOLUT, det är en fysiologisk grundregel med kalorier in och ut, men kalorier förbränns olika fort i kroppen, vi stimuleras till att äta olika mycket av olika mat, vi blir sugna på snabb energi om vi äter mycket snabb energi som dessutom försvinner fort. Principen är att det är SÅ MYCKET SKÖNARE, ENKLARE, ROLIGARE, TREVLIGARE, FÖRMODLIGEN HÄLSOSAMMARE, att bara lyssna på kroppen.

Även jag, har försökt räkna kalorier, och satan vad det är tråkigt och förtar mitt intresse av att laga god mat. Man triggas till att ta bort allt som kroppen mår bra av typ.

Jag har ju själv tidigare haft en ätstörning, och det styr så mycket av livet, tillvaron och ens beslut, och nu sedan något år tillbaka är det helt borta och jag har aldrig känt mig i så bra form psykiskt som fysiskt som nu. Jag kan nästan förundras över hur lite jag tänker på mat och träning som ett "problem". Liksom, nu äter jag ALLT, även om jag gillar att känna mig hälsosam och i form. Men jag tycker jag är i bra form så det blir inte så mycket att fundera över haha. Eller pja, jag är fortfarande ganska svag i armarna vilket jag kämpar med att träna upp då det ger lite fler besvär än klena armar, såsom även ont i ryggen osv.

Igår kväll tränade i alla fall ag och Gurra, så skönt. Bara en sådär härlig känsla av att hänga på gymmet. Det är typ som en lekplats för vuxna. Vi hade sedan plankantävling, älskar tävling. Speciellt de jag är bra på hehe.

På detta vill jag visa i min värld två bra middagar.
Vänster: att slänga ihop det man har hemma till något gott. Smörstekte gammal potatis med valnötter, parmesan, slat och vitpeppar, tog fram ris från någon dag sedan, hittade bacon och fisk i kylen vi slämngde in i ugnen med vin, smör, och oxfond. Mums. Lite sallad på det.

Sedan höger: gårdagens middag. Salt och vitpeppar-krydadd entrecot i olivolja och vitlöksklyftor, där man sedan öser biffen i med smör och olivoljan i pannan, med potatis och broccoli i ugn, tilliagde med parmesan och valnötter, olivolja och smör för att få den där karmeliserade smaken. Bea på det.

Ni ser ju. Och ni får tro vad ni vill, men av detta mår jag så bra.

Att bara må bra är livet.

Gillar

Kommentarer