min hälsovision

Som jag sagt ganska många gånger hehe, så är jag snart certifierad hälsocoach och i detta har jag ju börjat fundera ut vilken hälsa det är jag står för. Eller vad är ens hälsa. Vad påverkar nettovärdet på vår hälsa?

Mina drivkrafter i detta är dels att liksom leva på hälsosamma livsmedel, gärna lokala och rena - som bara är vad dem är, träna järnet, få frisk luft, se dagsljuset och ha en aktiv livsstil. Det klassiska egentligen, även om man sedan kan gå in mer exakt och definiera hur detta ser ut i praktiken.

MEN, sedan kommer vi till nästa del. Jag har själv levt som en soldat i många år, och för mig är det inte längre idealt att pusha för en sådan livsstil. Jag vill kunna komma hem till någon och v ara fine med vilken meny som helst, jag vill kunna fika när jag är på ett fik, jag vill kunna äta godis, även om det så vara väldigt sällan, och jag vill kunna dricka vin. För mig är det inget mål att komma till en livsstil där man säger NEJ till allt som erbjuds, som många gånger skapar en stämning.

Sedan är alla olika, och lider någon av brutal fetma så skulle jag inte föreslå att vi ändå äter godis då och då för att vi ska känna oss fria, utan det hade varit nyttig kost som gällt, men jag har i te lidit av fetma och olika sjukdomar botar man på olika sätt. Jag får en bättre nettohälsa i dagsläget av att ta en croissant, då jag haft större problem psykiskt kopplat till att inte "kunna" ta del av sånt, än fysiskt. Min fysik är liksom GRYMT BRA och är inte länge den from som genererar störst lycka att jobba på.

Att vi ska må psykiskt bättre kommer vi dock aldrig kunna säga genereras av en croissant, men FÖR att "sånt" ligger i om ramen för en "fängslande programmering" i mig, så låser jag upp min personliga frihet genom att visa för min hjärna att jag kan göra vad som helst.

Mitt mål är att skapa maximalt välbefinnande för mig och andra, och jag vill helt enkelt understryka att vi alla har olika utgångslägen att jobba ifrån.

Gillar