Modellguide pt 1

Efter att diverse olika frågor om modellande så tänkte jag köra en liten modellguide. Att lyckas som modell bygger på många faktorer. Något som är värt att poängtera är agenturens roll. Satsar agenturen på dig eller ej? Desto fler agenturer man har, desto fler finns det som kan satsa på dig.

Om du nu är modell, kan du både få en agentur utomlands genom att de sett din bok via nätet och tycker om dig, eller via en casting där du faktiskt träffar agenturen. Oavsett kund eller agentur vill de oftast se det natuliga i modellen. Del 1 kommer alltså att bestå av hur ni charmar både agentur och kund av stolen, oavsett om man är modell från början eller ej.

Så, how to look:

Har man för mycket smink så känner ofta agenturen/kunden att de inte vet hur du ser ut. Det samma gäller kläder. Din outfit får helst visa din kropp. En generell modelloutfit kan vara svarta jeans, med ett par coola skor, som inne på castingen omvandlas till klackar, tillsammans med en cool tisha, inte för basic men ändå simpel. Svart, vit eller grå fungerar fint. Att ha något it-plag går alltid hem. Gärna Acne eller annat trevligt märke.

På det kan man ha en skinnjacka. Vanligt är svart med silvriga detaljer och någon fin dragkedja. En kappa eller mörkare jeans-jacka går också bra.

Smycken då? Något simpelt! Inte dominerande, bara detaljer. Detta kan vara en lathund för klädsel. Sen får man gärna vara mer fashionista och köra på en cool läderkjol, klänning eller övrig häftig tisha. Huvudsaken är att kunden ser din natuliga skönhet. Jag tror själv det är bra om man sticker ut litegrann. Hur ska annars kunden komma ihåg än? De träffar generellt, ja, många modeller.

Hår och smink: fixat fixat! Ni kan ju kika på Elle-videon jag var med i för lite extra smink-inspo, mihi.

How to be:

Sedan inne på castingen gäller bara att visa personlighet och vara trevlig. Visa gärna lite karaktär och förminska inte dig själv.  Det är åtminstone mina bästa tips för att boka hem jobbet/få agenturen. De flesta vill ju jobba med en trevlig prick. Så, hoppas ni nu känner att ni kan allt om hur man ska styla sig imponera på "castarna". Nästa inlägg i modellguiden kommer nämligen att handla om vad som sker när man fått en agentur utomlands.

Gillar

Kommentarer

helenalarsson1995,
smalmvik
smalmvik,
Så kul att läsa om!!
nouw.com/smalmvik
amandahpeters
amandahpeters,
Åh så roligt!
nouw.com/amandahpeters
eemmastephanie
eemmastephanie,