Modellguide pt 2

Modellguide pt 1 är utskriven och här kommer del 2. Denna kommer att handla om hur det fungerar när man fått en agentur utomlands. Om du missat del 1, kan du klicka här.

Så, looken är smashing, personligheten lika så, du har fått en agentur och är redo att påbörja första resan. Agenturen som signat dig utomlands har alltså meddelat din MA(mammaagentur) att det vore fantastiskt om du ville komma ner. Biljetten inför resan brukar komma relativt sent, men var en cool katt - det är normalt.

Varje avtal med vardera agentur ser olika ut, men agenturen brukar lägga ut pengar för boende, flyg, och ibland får man även "pocket money" på plats. Pengarna debatteras från ditt "modellkonto" i just detta land du åker till och du betalar sedan av din skuld med dina jobb, om du nu får jobb. Att en agentur vågar lägga ut pengar för dig, betyder alltså att den tror att du åtminstone kommer tjäna den mängd agenturens utlägg ligger på. Vill den inte lägga ut några pengar kan det vara ett tecken på att det inte riktigt är rätt säsong att åka ner. Sedan finns det många tjejer som bokar biljetter och fixar boende själva, sannolikt kommer bli billigare. Varför gör inte alla det? Ja. för då lägger förstås inte agenturen ut pengar.

Packning:

Se på biljettet hur många kilo du får ha med. Generellt brukar det vara 20 + 10 kg, vilket inte placeras i överkanten av vad defineras som mycket - så packa smart. På castningar har man snygga, men ganska basic kläder, vilket ni läste om i modellgide pt 1.

Jag brukar personligen ta med mig lite utav mitt matskafferi, men försöker välja bort varor med tunga förpackningar, såsom glas, eller förmål som innehåller vätska, utfall jag behöver omplacera dessa till handbabaget. Att ta med det exklusivaste i garderoben kan vara onödigt. Du kommer bo med människor du inte känner (om agenturen arrangerar boendet) och du har ingen aning om hur deras kultur eller bakgrund ser ut. Bilder som publiceras från castningar kan ge en väldigt snedvriden uppfattning av modellernas standard. Bara för att man har ett visst utseende, har man inte samma värderingar eller samma bakgrund som du, såklart. Varenda modell vet att castningarna är chansen till pengar. Somliga är mer törstiga än andra. Kanske är det den som ser ut att ha det bäst ställt, som har största behovet av att få pengar.

När jag var i Kina, träffade jag tjejer som via sitt modellande skulle försörja sin familj och jag vågar uttala så mycket som att det inte alltid var helt fair games.

Kontentan: alla ser ut som prinsessor oavsett bakgrund. Lämna dina dyrbaraste ägodelar hemma men var casually snygg. Försök investera i ett par skor som är passande på en casting liksom när man spatserar dem emellan. Speciellt här i Paris behöver man inte byta till skyhöga klackar så välj ett par gångbara skor som ändå ger ett bar intryck. Här i Paris tycker jag standarden utgörs av låga svarta boots med två centimeters klack och ett fint silvrigt spänne. Typ.


På plats:

När jag anlände till Paris, visste jag inte annat än att en driver skulle hämta upp mig. Boende var jag ännu inte tilldelad. Jag visste inte heller om jag skulle bli direkt skjutsad till agenturen eller lägenheten. Tiden fick utvisa svaret vilket var lägenheten. När man kommer till agenturen är det generellt dags att ta polaroider. Ja,, dessa enkla naturliga bilder som vi många gånger pratat om. Härifrån är det bara att tuta och köra. Du får castnings, genomför dem med bravur, ser allt som en erfarenhet och ser till att lära dig så mycket du hinner. 

Här har vi mina pollar från Paris. Att vara lite naked får man inte vara allt för rädd för. Vad tusan, människan är ju inte född med kläder ändå. 

Gillar