Möt ditt omedvetna

Plötsligt är det som att allt binds samman. Cirkeln är sluten. Jag har snart SNART lyssnat klart på "You are the placebo" - om hur det vi tänker påverkar vårt beteende, våra vanor, och hur man skapar hjulspår; man är en placeboeffekt av sin tanke. Jag läser i min utbildning om epigenetik och, just livsstil och miljö, menar dem på kommer vara en stor fråga då det är medicinska kunskapsområden som ännu ligger i sin linda. (Epigenetik handlar om hur våra gener påverkas av miljö och livsstil.) Att prata om epigenetik och att prata om att man är en placeboeffekt, av miljön man lever i, hur den påverkar vår tanke, som i sin tur påverkar våra beteenden, går väl hand i hand.

Jag tittade igår på en dokumentär på netflix som heter HEAL som var MAGISK. Den handlade om hur vi påverkas av stress, hur detta kan vara en stor grund för sjukdomar, men också hur vi då genom att inte stressa, genom meditation och dylikt kan komma till ett friskt tillstånd. För er som tycker detta låter flummigt så förklarades detta i dokumentären, men jag har även PRECIS läst om förklaringar till detta i min utbildning. Då det är så att vi evolutionärt sett har överlevt genom att mobilisera 100% energi när vi upplever en rädsla eller faror. När vi är rädda, eller stressade tar man energi från matsmältning, immunförsvar osv för att kunna lägga 100% av energin på flykten. (och tänk bara på hur många som försöker finna flyktvägar idag).När man idag går med kronisk stress blir dessa organ därmed ständigt påverkade.

Förut när jag var stressad hade jag KONSTANT ont i magen. Trodde jag var allergisk mot ALLT. I dokumentären kunde man se hur en kvinnas nervsystem responderade, hur hon gick med kronisk stress och med åren hade utvecklat en stor sjukdomsproblematik. I dokumentären menade de även på att man under meditation öppnade upp dörrarna till sin själ. Vi har ett så stor omedvetet som så få har kontakt med, och vi utgår bara ifrån vad som surrar i våran väldigt lilla medvetna del. Med det sagt tycker jag det är så intressant, att jag sa att jag ville till Paris så gärna, och att jag sa att det känns som min själ hör hemma där, för det var PRECIS som att jag mötte en större del av mitt omedvetna. Det känns som jag är i en konstant meditation när jag är där och jag får så många frågor besvarade. Att dessutom åka upp och se stället, likt mitt omedvetna från ett ovanifrånperspektiv blev som att vidga tunnelseendet något enormt. Jag vet inte hur många som hänger med på dessa paralleller, men jag tycker allt blev så tydligt, och så intressant.

Gillar

Kommentarer