Nej är nej! oavsett anledning.

Det är OFTA jag hör "åh jag är så stressad, det är så mycket, jag orkar inte, men jag måste, osv", precis som att det inte fanns någon utväg. Jag har också sagt så. Jag har också känt så. Att höra detta gång på gång, efter att ha varit där själv, svider i mina öron. Eller jag tycker det är träigt att så många gör sig själva till ett offer mär man kan be the master i sitt liv. Vi drabbas inte av massa dåliga öden, vi väljer dem själva. Vissa tråkigheter kommer drabba oss ändå, men man kan inte förklara allt så. Och har man tillräckligt mycket hjärna när den riktiga ställe kommer, kommer man klara den galant. Vi sparar oss till detta istället tycker jag, istället för att låta små saker ta all vår energi.

Är något inte värt: GÖR DET INTE. Tar det mer än det ger: SKIT I DET.
Vi ska plussa i energivärde. Tar man inte action på det man tycker är jobbigt, kommer det bli inget av inget och en potentiell sjukskrivning.

Man behöver inte förklara VARENDA nej man ger, eller man behöver inte förklara något nej man ger. Nej är nej. Detta är något jag har jobbat MYCKET med. Jag har liksom målat upp halva mitt liv inför mitt nej, för att dämpa mitt dåliga samvete, aka, lätta på egot.

Nu mera säger jag "nej det passar inte" och det funkar. Vi måste sluta ta saker så personligt. Allt handlar inte om dig. Vi är inte en annans ENDA lösning, och vore det så har hen SJUKT MYCKET att jobba på.

Jag minns att jag sa till en kille att "det känns som du är mitt syre" och jag var tvungen att inse att jag kan andas alldeles galant med den vanliga luften som vi lite oförskämt tar för givet. Vi behöver inte någon för att överleva. Utifrån detta har man mycket bättre grunder att skapa magi med sig själv, eller med en annan.

Det är så enkelt egentligen: vi har våra behov, en annan har sina behov - där det matchar, matchar det - oavsett om det gäller jobb, vänner eller kärlek.

Vi måste sluta vara så besvikna för att det inte blir som vi tänkt oss. Blir det inte som vi tänkte oss, låt säga, du fick inte det jobbet du sökte; så var det INTE DIN MATCH! Jag vet inte om ni hänger med, men liksom: man finner större lycka att genom att söka efter vad man VILL HA än att söka efter VAD/VEM som ska uppfylla detta.

Handlar det om en bästa vän istället: var inte besviken för att han/hon inte agerade som du hoppats på - hen kommer bara att utfylla en annan position i ditt liv.

PEACE OUT GRETCHEN HAR TALAT.

Lite hårdare inlägg men detta är 100% för er och för eran STÖRSTA lycka. Jag älskar er, det gör jag!

KÄRLEK TILL ER <3

Gillar

Kommentarer