Ny tavla

Här har vi min nya tavla jag blev klar med igår, vad tycker ni?
Att måla har för mig aldrig handlat om resultatet eller att måla något jag redan bestämt, utan jag har alltid låtit det som finns inom mig bara flöda ut. Sedan kan jag titta på målningen i efterhand och avläsa så mycket som jag kände. Förut var det ännu tydligare då alla mina gubbar var som ett skrik, en ångest i panik. Nu är jag mer tillfreds, mer lugn. Oftast.

Jag skulle vilja rekommendera fler att måla. Det är det jag upplever är den mest meditationsliknande sysslan man kan göra. Jag har många nätter suttit i trans. Det började mellan mina modellresor, när jag inte hade något annat jobb. Kockan 22 när de andra gick och la sig i familjen, tog jag fram papper och penna, och börjad emåla. Klockan blev, 23, 00, 01, och ofta 02 innan jag kunde lägga ifrån mig papper och penna.

Jag kan också känna som en extrem lycka, som ett pirr i magen när jag tänker på hur jag tog detta till Paris. Jag gick ofta till fik, beställde en latte och satte mig med papper och penna i vårsolen. Jag saknar Paris. Imorse gjorde enligt mina nya morgonrutin - gick upp, duscha, och gick sedan ett varv runt kvarteret. Morgonens luft gav mig så mycket nostalgi. Det var klart, soligt, svalt och krispigt. Så att man blir lite röd om kinderna av kylan. Jag älskar det. Så har det i princip alltid varit i Paris när jag bott där, då jag gjort det under höst och vår. Nu vill jag dit och igen sitta på ett fik med en kaffe och mina målargrejer och andas sval luft i en höstig tröja.

  • Kreativt

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Så vackert Greta! <3 Och fint beskrivet om processen om att måla, och hur du känner kring det. Fint inlägg! Kram
nouw.com/ineees
greta
greta,
Du är bäst och så snäll, alltid så fina kommentarer! SÅ genuin och snäll <3
nouw.com/greta