Nya rutiner

Godmorgon måndag!

Jag skulle säga att både det mest tomma, och det mest fyllda schemat kräver en bra planering för att man ska må bra. På senaste tiden, i och med distansplugg, julledighet osv så har skillnaden mellan helg och vardag suddats ut lite. Därför pratade jag och Gurra igenom hur vi vill att våran veckostruktur ska se ut, och jag är så jäkla nöjd. Här har vi den, och vi börjar med söndagen så den både sluter ena veckan och öppnar för nästa.

Söndag: Planera veckan och städa.
Söndag morgon inleder vi med en kopp kaffe och planering för veckan. Här pratar vi igenom hur respektive vecka ser ut, vilka kvällar vem är borta osv, för att bestämma vilka dagar vem ska laga mat och handla. Sedan ser vi om vi kan boka in gemensamma träningspass, eller så tränar jag exempelvis någon dag Gurra lagar mat. Vad som också hör till planering kan vara om man har jobb eller skola. På söndagar satsar vi/jag lite på att vara i fas inför veckan. Andra To-Don för söndagar är att städa. Det är verkligen otroligt skönt att få det gjort inför veckan. Känner mig mer produktiv och livsglad när jag vaknar i en ren lägenhet på måndag morgon.

Måndag-fredag: Jobb, skola, träffa vänner, träna.
Precis som allas veckor. Det jag upplever är skillnaden nu är att vi börjat planera in vem som har vilket ansvar med matlagning osv. Dessutom har jag all tvätt och Gurra all disk. Här tycker nog alla olika men jag tycker det är skönt att kunna planera vad jag behöver göra.

Lördag: Roliga aktiviteter!
Bästa ju! Tvärstopp jobb/skola efter veckan och en kul paus där man kan ladda upp. Dessutom har jag insett att jag vill upptäcka Stockholm mer, såsom man gör om man ex åker utomlands. Känner exempelvis att det finns en hel del museum jag inte varit på. Därför har jag och Gurra nu skrivit upp en lista på allt vi vill kunna boka in en lördag. Listan är fylld med allt från att sitta hemma och läsa en bok till att åka ut i skärgården, till att fika i solen och promenera runt Djurgården till att gå på museum. JumpYard finns också med. Skridskor. Skidor. Vänner. Brunch. Filmmarathon. Bio. Ni förstår, och nu ska vi börja checka av. På lördag ska vi på tekniska muséet och ladda upp för Paris med Emily in Paris- marathon.

Ja, sedan kommer söndagen igen. Veckan stängs och vi förbereder för nästa. BRA VA?
Utöver detta har vi börjat med en rutin som vi kallar: No snoooze vilken då utgår på att inte snooza. Istället för att bestämma i ett sovande läge hur länge man sover, bestämmer man kvällen innan vilken tid man går upp helt enkelt. Försöker om jag kan välja ett perfekt antal timmar vilket för mig är ca 8,5.

Slutligen på daglig basis har jag lagt till mig med att borsta tänderna, duscha och klä på mig precis när jag vaknat för att förhindra känslan av att vara lökig om man råka sitta vid datorn för länge.

Hopppas ni blev INSPIRERADE! PUSS

Gillar