Om ADHD del 5. ADHD och relationer

Nu har vi kommit till den 5e och sista delen av ADHD-serien.
Vi har olika symtom som spelar roll i våra relationer, vilka som finns listade både som "positiva" och "svåra".

Positiva symptom
- Kreativitet
- Empatisk och förstår känslor
- Intuitiv - för står saker många steg framåt
- Äventyrlighet

Svåra symptom
- Avbryter (beror på att man som ADHD-person har svårt att hålla flera saker i huvudet samtidigt och vet dels att man kommer glömma om man inte får säga, och när en ny tanke uppkommer har tanken om att personen pratar försvunnit för någon sekund, har själv blivit tillsagt 94084829p ggr att jag avbryter)
- Frånvarande (vid distraktion)
- Inne i sitt eget huvud (tycker personligen detta också kan vara en väldigt postitiv förmåga. Händer så mycket spännande där.
- (kan) Glömma löften

-Anpassad till ett liv på savannen
och kan då också reagera och bli ex arg, eftersom våld förbereder oss för att agera.

Jag har nog upplevt att jag fått jobba en hel del med dessa "svåra" symptom och det har antingen gått ut över att jag blir heeeelt matt i miljöer med många människor, eller stökiga miljöer. Sedan om jag blir exalterad kan jag ta mycket plats, vilket är så bara beror på att jag är glad. Så det kan vara en tråkig känsla att veta att andra blyga eller introverta kan känna sig överkörda av mig. Sedan denna anpassning till ett liv till savannen, jo tack - det var bara någon dag sedan jag först blev ledsen, och sen får explosionsartade utbrott. Jag gör konstiga saker då. Kastar i handen i något hårt, slår mig på benet, skriker några sekunder. Har under denna stund så otroligt svårt att tygla mig. Är det någon som har tips? Mamma frågade sist om hon skulle köra mig till gymmet så att jag kunde få ut det - är det bra att bejaka detta? Min savann-gretchen som tror hon ska döda ett lejon som håller på att attackera mig? Uppe i tankarna har jag varit hela livet och behöver knappt ens kommentera. Skrivit om det en del redan.

AV det positiva är det ju kul, för det är mina BÄSTA förmågor, och där får jag tacka universum för att ha gett mig ADHD. Liksom mycket i mitt huvud är som en dröm, det är en annan värld, och ger mig styrka, drömmar och mål. Det ger mig förmåga att visualisera. Min intuitiva förmåga kan vara den mest spännande. Jag har många gånger skämtat om att jag är synsk, men tycker jag är väääldigt bra på att förstå saker som jag egentligen inte vet. Kan räkna in extremt många faktorer och sammanställa ett resultat. Jag borde egentligen bli polis, att göra utredningar skulle jag vara så otroligt bra på. Jag behöver nästan inte ensa alltid få sanningen tilldelad, utan vet ändå. Låter ju som man kan klampa snett här, men det är mer som att jag kan radda upp sååå många fler faktorer än vad någon annan aldrig kunnat tänka på, och när dessa ligger på bordet brukar vi flera kunna enas om att slutsatsen som tidigt landade hos mig bör stämma. Äventyrligheten för mig ligger i en ikkevilja till ett Svensson Svensson liv. Vill inte att saker går och om om igen, utan vill uppleva enligt en linje.

PUSS nu ska jag iväg och jobba mellan 08.00 och 22.15 <3

  • ADHD

Gillar

Kommentarer

feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Så jävla intressant inlägg, som vanligt! <3
nouw.com/feliciaidachristina
greta
greta,
MEN åh alltså tack! Satt och skrollade på din blogg igår, så fin! Fick massor av inspiration <3
nouw.com/greta
feliciaidachristina
feliciaidachristina,
Nämen, åh vad glad jag blev nu, tack! <3
nouw.com/feliciaidachristina
ineees
ineees,
Du kommer att komma väldigt långt Greta!! Fortsätt såhär. Så intressant inlägg ❤️
nouw.com/ineees