On the road - utmaning att inte klaga

Nu är vi på väg till Ottsjö, där vi ska fira midsommar. Jag gick upp vid 06, och vi behov oss vid 7 med kaffetermos och frukost i bilen. Jag har kört en bit och jag tror vi har avverkat 4 h bilfärd och har därmed 3 h kvar tills vi är framme.

Som kul mission över denna resa har jag infört att vi inte får klaga. Var och en av oss har 5 stjärnor och för varje klagomål de övriga 3 i familjen kan understryka ryker en stjärna. Jag är resans v med en stjärna vilket jag själv påpekade. Sa typ, ”Ta upp fönstret, det blir så jobbigt ljud”, såååå lätt hänt att säga saker som bidrar till ”sämre” energi. Jag vill egentligen ha stenhårda regler. Liksom man måste inte säga ”fan vad jobbigt, jag är blöt om skon, jag måste byta”, utan man kan säga ”jag är blöt om skon, jag måste byta”. Det är skillnad på att göra ett konstaterande, och sedan ta en åtgärd, och även tillägga en negativ värdering.

Vår hjärna är utvecklad efter att se efter faror för att skydda oss, och för att sluta gå runt och uppmärksamma/bygga intresse kring alla negativa saker som sker, så försöker jag eliminera detta helt. Vilka är med?

Sååå intressant att uppmärksamma själv när man säger saker som inte lyfter energin för en själv eller någon annan.

Gillar