Pengar

Idag är det den 25e, och för de flesta känt som löningsdag. Jag tycker personligen vi pratar väl lite om pengar i samhället, det är så blygsamt haha. Här på min blogg ska det pratas pengar, vi ska hjälpa varandra hur man kan vara smart, skapa och disponera pengar. Nu börjar vi med att göra en plan.

Detta är mitt sätt att fördela pengar och jag tänker att ni i bästa fall kan hämta någon inspo för hur ni vill fördela er lön. xK står alltså för x antal tusen.

PROCESS

1. LÖNEINKOMST

Första kontot - löneinkomst: xK
- betala av hyra / avsett pengar för absoluta nödvändigheter - mat, busskort, hemprodukter osv

Andra kontot - utgiftskonto: xK
Hit för jag alla pengar som jag har räknat med definitivt behöver disponeras, efter jag betalat av hyra osv.

Sedan har man förhoppningsvis lite pengar över. Har man inte det är det att jobba lite mer eller hoppas på bättre tider, alternativt fundera över den definitiva konsumtionen, som gäller.

2. PLACERING AV RESTERANDE PENGAR

Tredje kontot - korttidssparande: xK
Egentligen det roligaste kontot. Hit för vi pengar för resor, nya grejer, kläder osv - pengar man kan använda inom kommande månaden och året. .

Fjärde kontot - Avanza: xK
Hit kör jag pengar som inte är för typ lägenheternas lägenhet, men som inte heller behöver användas om 2 veckor. Pengar som liksom vore kul om de kunde nötta till sig för potentiell ny soffa eller liknande haha. Skojsiga pengar med andra ord.

Femte & sjätte kontot - Långtidssparande
Dessa är avsedda för boende, det stora in life. Detta får vi inte röra. IKKE. Man kan bestämma en procent som alltid åker hit. Jag har då foner och bara ett sparkonto.
Fonder: xK
Sparkonto: xK


3. FÖR DIG SOM ÄR EN FILUR MED EGET FÖRETAG

Sjunde kontot - Eget företag: xK
Här hanterar du precis som du vill, är allt för ny på denna för att uttala mig. Tror dock att jag ska försöka hålla mig till
1. betala skatt
2. Föra över pengar till löneinkomstkontot/processen för placering eller eventuellt bara låta växa. OM jag börjar fakturera mer kommer jag dock behöva föra över till löneinkomst.

HUR GÖR VI DÅ?

Steg 1. är att räkna ut vilka fasta utgifter vi har.
Steg 2. är att räkna ut vilka fasta utgifter du KOMMER att ha under månaden.
Steg 3. Är att disponera resten och placera enligt konton.

HUR LÅTER DETTA? NÅGON SOM KÖR?

Gillar