Pengars oändlighet - vill du bli rik?

okej, ett jättespännande ämne tycker jag. Visste ni att det finns oändligt med pengar. Liksom vi har siffror som cirkulerar på våra kort, men var är PENGARNA? Eller VAD är pengar? Det är ett värde på en insats. En mätvariabel.

Pengarna som existerar just nu är bara en rörelse. Går någon minus går någon plus. Den som gått "minus" lär dock ha fått något i utbyte. Den hade dessutom förmodligen inte gjort sitt köp om den inte tyckte att det genererade plus för hen.

Det är alltså hela tiden en rörelse kring tjänst/produkt mot pengar. Detta är bara hur vi skapar en struktur i samhället. Desto större tjänst man utför, desto större värde har den. Då kanske någon undrar HUR kan det man tjäna så mycket pengar bara genom att ha en stor Instagram exempelvis? J

Låt säga Billie Eilish som förmodligen är satans rik, ja det är för att hon påverkar så många personer. Folk ser ett värde i att lyssna på musiken, på att följa henne. Spotify vill rekommendera hennes låtar och kan då själva sälja in mer reklam, även pengar som rör sig om spons handlar om hur ÖVRIGA blir påverkade. Vi lever i synergier. Värde skapar värde.

Vi behöver inte spara varende öre vi äger, vi behöver ge ett värde till världen, om vi vill ha pengar. Konsumenter betalar för vad de uppskattar sig behöva, eller vilja ha. Desto mer folk betalar desto mer tjänar andra som i sin tur också är konsumenter. Vi alla är allas konsumenter.

Pengar vi använder går alltid någonstans. Även om vi köper ett tuggummipaket går dessa pengar någonstans. Blir vi fattigare, nej det är inte säkert? Att du INTE hade dålig andedräkt KANSKE var avgörande för ditt intryck gentemot din nya arbetsgivare. Kanske var tuggummiutgiften i förhållande till din lön MINDRE än din goda andedräkt i förhållande till övrigt aspekter arbetsgivaren bedömde utifrån. Liksom tuggummipaketet kanske utgjorde 0.001% av din lön, och genererade 1% bättre intryck på intervjun. Då har vi SKAPAT värde för oss, och vi mäter konsumtionsvärde i pengar.

Detta är alltså bara ett ganska irrelevant exempel som ändå visar på hur ändå våra små utgifter och inkomster påverkar åt båda håll. Hur pengar är ett värde för två parter. Okej ska vi leka vidare.

Vi låtsas som att det var cigg du köpte istället. Arbetsintervjun gick ingen vidare och istället ryker du på cancer, eftersom det finns ett värde i att lösa detta så kommer detta generera sjukvård istället och här tar vi ju i stor del av skattepengar, men desto STÖRRE behov vi får av denna hjälp desto mer bör vi vilja skapa lösningar som leder till pengar hos sjukvården.

Börjar ni förstå karusellen? Det är en rörelse. Det tar inte slut. Värde föder värde.

Gillar

Kommentarer