photobomb från Linköping

OKEJ för att tillägna Linköping, eller 'Linkan' som de verkliga veteranerna säger så vill jag inleda med att säga WOW hur mycket finare var det inte? Och för mig som kommer hit som turist tänkte jag ge er som bor här några av mina varmaste tips, mihi. Men ärligt - som endagsturist missar man inte de verkliga guldkornen.

När jag anlände igår började vi som man brukar utforska. Det första jag tänkte på var att det var ju FINT. Asså inte okej utan FINT. Mycket finare än jag trodde. Många låga, lite äldre hus.

Vi sprang in en väg på Linköpings trädgårdshandel, sjukt mysig men då vi var hungriga var detta inte the place to be.

Vi gick istället till ett riktigt bra hamburgarställe som hette "takett" som ligger precis vid Stora torg1.

Ett sjukt trevligt ställe!

med goa noteringar i golvet,

och inte minst väldigt god mat. De hade både portabello-burgare, falafelburgare och vanliga hamburgare, men jag el gretcho grog en klassiker, och snodde några av Luddes pommes som var de mest magiska jag ätit!? Burkaren serverades med picklad lök, sallad, tryffelmajo, filadelfia och en guacca som iof smakade skit. Ni ser ju färgen. mer brun än grön? Hade varit en garanterad 10 om inte guaccan hade dränerat smaken en aning.

Efter lunchen drog vil till Babettes Kafferi som var sjukt mysigt!

Tog en cappuccino med tre shots och kände mig efter det fulländad. Tänk va, att man skulle bil en sån som inte klarar sig utan kaffe...

Efter detta gick vi runt och fortsätte upptäckandet, vandrandet och carpandet. Lagade någon typ av tacos till middag, spelade gitarr tills vi somnade.

Ludde behövde lite jul i sin lägenhet så jag gav honom glitter och ett ljus, och sedan imorse tittade vi på julkalendern och mös för det är FÖSTA ADVENT. Vi älskar bowls haha. MYS. Nu gör vi studytime på the one and only espresso house pga att jag laddat på med så jäkla mycket kaffepengar (och för att babettes är stängt på söndagar :( )

Gillar

Kommentarer