Picknick i Tanto och utvärdering av nytt kaffe

Igår hade jag ännu en magisk dag. Jag fick jobbspörta på förmiddagen för att vid 12 bege mig hemifrån till Hornstull för att träffa Sally, Sofie, Maja, Hedvig och Valle, Sallys hund.

Vi alla köpte mat och satte oss i Tanto. Jag köpte en bowl på Babel Bazaar som ligger precis där man kommer upp vid tunnelbanan på Långholmsgatan. Nyckelorden för denna rätt på menyn bestod av Kyckling, feta, tahini och honungsmelon. Sedan ser ni ju att en och annan ingrediens ytterligare finnes i bowlen. Är inte något stort fan av melon + att jag inte blev helt mätt, men annars får bowlen ett högt betyg och jag känner mig inspirerad att köpa hem ingredienser så man kan göra goda sallader. Tahini har jag nästan glömt hur otroligt gott det är.

Människorna skulle gå åt lite spridda håll, men jag och Sofie traskade vidare till Drop Coffee och jag testade för första gången denna dryck vi har på bilden, som jag inte minns vad den heter. Men det är kaffe, det är cold brew, och jag undrar om det inte heter vätekaffe? Kaffet är liksom bara gjort av kaffe, men är en skummig tendens och ser därför ut som det är blandat med mjölk när man häller upp det. Sedan på bilden har vi då havremjölk i, och kaffet hade redan separerats då, men PRECIS först ser allt ut som en kräm, SÅ COOLT, och en väldigt fräsch sommardryck. Dock tycker jag just detta kaffe var lite surt, förmodligen av exotisk karaktär, och jag vill personligen att kaffe ska vara väldigt runt och kola-aktigt/chokladigt. Men testa! För övrigt har Sofie väldigt hög standard på sina fotografer, (bilden var skitsnygg!?) och därför sträcker bilden sig endast runt glaset.

MAGISK eftermiddag, fick in en hel del steg också hehe. Gick från Hornstull till Odenplan, inget galet men ändå en sträcka. Är nu uppe i 92 495 steg, det var ca 89K när jag vaknade, vilket över 5 dagar är ett snitt på 17.800 steg.

Gillar