porrigt

Okej, för någon dag sedan när jag och Gurra satt och plugga, så frågade jag honom om han inte var sugen på pannkakor. Jo det var han. Jag med. Så jäkla sugen. På helt vanliga. Nej ingen liksom healthy fruitstyle eller att man byter ut mjölet mot kikärtor. Bara helt vanliga pannkakor. Och de blev så jääkla goda. Så därför tänkte jag dela recept + bästa toppingen.

Smeten:
3 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
brynt smör (vet ej hur mycket, tog en kanske 0,5 cm skiva smör och smälte/brynte)
en nypa salt
en tsk kokossocker

Sen steker ni i smör på medelhög värme. Nedan kommer vi till toppingen.

POÄNG: 8/10
VAD: Grädde och sylt.
Det är en klassiker. Tycker helst det ska vara drottningsylt, blåbärssylt eller hjortronsylt. Här har vi BOBs no sugar no sötningsmedel som jag har hemma ibland. Liksom bra eftersom den är en sylt men ändå inte samma grej som the real deal.

POÄNG: 9/10
VAD: Smör, citron och socker. (Vi hade typ sötströ. Funkade det med.) Obs glömde fota färdiga resultatet men extrem gott är detta.

POÄNG: 10/10
VAD: Kanel, socker (sötströ), smör. Okej detta är det sjukaste. Min favvo som barn, och uppenbarligen även idag. När man skär av rullarna blir det som kanelbullar, den mjuka delen liksom. Som degen man haft smör, socker och kanel på fast att det inte är degit. Gurra hade inte testat innan. Nu har han också en ny favvo. TESTA!

  • MAT

Gillar

Kommentarer