Resultat av att inte använda instagram, tiktok eller snapchat

Godmorgon! Vill checka in och ventilera lite kring min pluggövervälmade vardag, då det är exakt precis vad som sker just nu, jag tänker att ni kanske vet känslan. Känslan när man har en inlämning till söndag, inte ens börjat med; ELLER I ÖVER HUVUD TAGET FATTAT en inlämning som har sitt draft på måndag, och har ett quiz idag. Åh exakt så är min situation, vad skoj :)) Jag tänker mig att jag försöker vara en maskin idag, liksom PLUGGAR FOKUUSERAT, så kanske kan kan beta av en bra bit på detta.

I detta tänker jag att det passar himla bra att lyfta lite tankar kring veckans mål, som varit att inte använda sig av "sociala medier", - Instagram, Tiktok och Snapshat, och wow, det har varit så skönt. Man sparar TID. Min skärmtid har legat mellan 1,25h och 2,55h och ja, bara det är mycket mindre än vad det brukar. Jag känner mig även mycket lugnare i att inte ständigt få massor intryck och upplever större fokus, och även mindre ångestkänslor. Speciellt när man har mycket skola är det liksom en oskön känsla att se allas storys och posts, jag upplever att min pluggbubbla nu blir mindre störd och att jag inte tycker det känns riktigt lika jobbigt att vara instängd i plugget som när jag också delar allas liv på sociala medier. Jag känner att min pluggbubbla blir mer och mer intressant desto längre tid som går utan de andra intrycken. Det känns ärligt som jag kan leva mer för mig och inte måste fånga content av allt. Sedan är det ju att faktum att jag verkligen tycker om att skapa content, men jag tror det är viktigt att lära sig att njuta utan att känna att man måste fånga tillfället för att det ska generera likes.

Jag kommer dock återgå till Instagram på måndag ändå då jag har samarbete som ska upp osv, men kommer försöka att använda det mer medvetet. Inte ha det som en del hela tiden utan mer vid medvetna tillfällen logga in, det är goals. Kanske inte hänga där varje dag, och potentiellt fortsätta ha appen raderad och ladda ner den vid behov. Ja vi får se.

Gillar

Kommentarer

corneliakarlsson
corneliakarlsson,

Måste. Måste, måste också testa. Mobilen tar all min uppmärksamhet vid studierna. Hopplöst. Tack för inspiration!<3

nouw.com/corneliakarlsson
greta
greta,

Åhhh ja bäästa!! ALltså du anar inte hur mycket mer fokuserad men blir haha, sjukt!

nouw.com/greta
Melinda
,

Hej! För det första älskar jag din blogg, alla veckoutmaningar och de kontinuerliga inläggen! Keep it up! Sen undrar jag om inte du kan göra ett inlägg kopplat till det faktum att du är hälsocoach? Hur blir man det, varför blev du det och vad gör en sådan? Du kanske kan berätta vad du pluggar just nu också, behöver lite tips och inspiration. Kram!!!

greta
greta,

Åh tack snälla, så glad blir jag! <3 Men självklart kan jag det <33333 KRAAAM

nouw.com/greta