Ricotta och spenatpasta

Mhm, pasta, är det inte så gott? Jo, det är det. Igår när vi kom hem lite senare, gick förbi alla husen där vi möttes av alla husens matdoft blev vi så sugna på någon god pasta, så precis det lagade vi. Pasta med ricotta och spenat, toppad med svartpeppar, parmesan och basilika.

När man lagar mat tycker jag det är sjukt viktigt att ha det mysigt. Så sätt på lite julmusik, häll upp lite vin (ni över 18), tänd ljus och SEN är det bara att följa receptet nedan1

SÅHÄR VA.

Koka upp vatten i en stor kastrull.
Tina önskad mängd spenat. Jag tog ca 300 gram.
Blanda vid sidan av en burk ricotta med en liten burk creme fraiche, och lite salt. Citronzest om du gillar sånt.
Salta pastavattnet REJÄLT, koka pastan AL DENTE.
Blanda under tiden ihop spenaten med ricottakrämen.
Häll av pastan och blanda ihop hela köret.
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesan, peppra ordentligt och toppa med basilika.

Nej men det var så lite, helt lugnt alltså. Och jag vet, så enkelt och så gott.

  • Recept

Gillar

Kommentarer