Självförtroende & Självkänsla- Hur man vet om man har dessa

Det känns som något vi har pratat massor om, alltså inte här på bloggen, men generellt. Jag har nog själv undrat vad skillnaden egentligen är, och vad jag har av dessa. Men, som jag då precIS lärde mig handlar självförtroende om det man GÖR, medan självkänsla den man ÄR.

Att tro att man kommer lyckas, handlar därmed om självförtroendet och kan vara avgörande inför genomförandet. Att man försöker, vågar ge sig hän och göra sitt bästa. Är man fast inställd på att man inte kommer klara något förstår jag att det kan komma och bli poänglöst att försöka.

Att tycka om sig själv för vem man är, utan prestationer, för dessa GÖR man, är självkänslan och i min värld helt grundläggande. Det är denna del vi bygger när vi jobbar med att älska oss själva villkorslöst. Liksom utan att då GÖRa något utan när vi bara ÄR. Det vi adderar är inte det vi ÄR, utan det vi är kommer inom oss. Det är där oavsett.

Jag inser nu att det är min tidigare otroligt dåliga självkänsla om gett mig bra självförtroende. Det som hänt är att jag haft så dålig självkänsla att jag satt upp saker jag måste klara och genomföra föra att må bra. Jag har bara mätt mig i prestationer, och varit tvungen att tro på dessa, för att de varit min enda livlina. Jag minns att jag sa att jag MÅSTE ex åka iväg och modella utomlands. Förstår ni ur det bottnar? Liskom hade det varit fine ändå hade jag inte känt att jag MSÅTE det. Då hade jag kanske bara tycket det varit KUL.

Jag & Lovisa Ingman i Deadswood
Ph: Saga Rickmer & Carolina Diaz

Gillar