sju år på nytt, julafton är kommen

Mormor och morfar så fina

Min julafton har sett ut som jag visste den skulle och som den alltid gör. Jag älskar julafton, just för att den varje gång ger en påminnelse om vår historia. Allt kallat nutid blir defust. Därför blir jag nästan sårad när människor räcker ut tungan för julbord, trots att jag själv är vegetarian. Men vad tusan, blomkål ser ju ut som små snöbuketter och grönkål, hur julit är inte det? Det finns ju en hel uppsjö ätbart, om man säger så. Hur som, kan jag inte tolerera de som vid jul ens tänker tanken, att köpa asiatiskt.

Under natten till julafton, vaknar jag alltid till en sisådär fem gånger i hopp om att morgonen ska infalla. Jag är fortfarande sju år, nej skillnaden är att jag då vaknade tio gånger. Jag lyckades igår hålla mig till sängs till klockuret visade halv åtta, då jag med ljus gick och väckte min bror. Yrvakna trippade vi ned för trappan i mörkret för att möta glittret från alla julstjärnor, julslingor och givetvis; granen. Det första vi gör en julaftonsmogon är att titta i julstrumpan, hägnades vid kakelugnen. Den som vid läggdags är tom och på morgonen blivit fylld med paket. Vi har som tradition att väcka mamma och pappa och gemensamt med ljusen läsa dikten Tomten. Åh jag får gåshud bara jag tänker på den. Strax efter elva åkte glöggen fram för att värma upp halsen innan dans, som nutid blivit relativ stillastående, eller *hoppa runt mig själv* påbörjades. Ingen fara - när man är 89 år förstår jag att man inte vill springa runt, hur ivriga och och pappa än må vara. Pappa började sjunga Små grodorna och möttes av protester från kanter, för visst är den endast lämpad midsommar eller ska jag behöva ge pappa rätt?

Dans följs av julbord, "ligga på ryggen" promenader innan kaffe dukas fram och nötter börjar knäppas i samtid som julklappars rim, en efter en blir upplästa och öppnas. Efter det går vår egna lilla tomte farfar och kokar gröt innan kvällen avslutades med plump, The holiday och monopol inpå småtimmarna.

Hey guys. Here we have some pictures from my Christmas. Just perfect in every way. Im so thankful. I love christmas, this holiday is amazing. Meeting up with family, tank and play games. Hope you all had a great day. Net up, a little morning walk with mom and dad. 

  • LIVET

Gillar

Kommentarer

esmeralda
,
Men åh vad ni strålar och herregud vilken fantastisk jul ni verkar haft! Önskar dig det bästa, du verkar som en strålande stjärna både inifrån och ut <3
greta
greta,
tusentack finaste esmi! hoppas du har haft dett jättefint du med <3
nouw.com/greta