snabb, god middag i soffan a la gretchen

Nu känns det som alla har pratat om Zeinas falafel. Så igår när jag hade spenderat förmiddagen hemma framför föreläsningar, eftermiddagen på Johan & Nyström med att skriva rapport, följt ett letande av svampböcker och plugg på Stadsbiblioteket vad jag dels; SVINHUNGRIG, och dels; sugen på fräsch mat men som går snabbt att laga och DELS; taggad på att testa dessa falafels. Så, jag gick helt enkelt att köpte dessa falafel, avokado, hommus med citron och koriandersmak och risnudlar. Och detta blev SÅ GOTT. Hade velat ha lite sesamolja, sesamförn, kanske lite japansk soja, men annars. MHM.

Risnudlarna kokar man i 3 minuter och Falaflarna värmde jag på snabbt i olivolja, så var det klart. Sedan är jag en sucker för efterrätt, så gillarna man det hehe är ju smartaste grejen att frysa in resten av kladdkakan när man bakat, så blir den sådär seg och jättegod. Grädde vispar man ju på 10 sekunder och jordgubbarna var bara att slänga upp. Hur gott.?

Och liksom till er alla som håller in på vad ni äter, eller känner ovärt hit och dit: Det är LUNGT! Liksom i helhet så var allt jag åt igår till middag väldigt välgörande. Det enda som kanske inte är toppen är sockret och kanske vetemjölet som finns i kladdkakan, men i 1 liten bit. Hur mycket är det där? Typ 1 msk? Typ mindre än en vanlig maträtt i snabbmat. I övrigt är det ju bara smör, kakao, ägg. Äter man egengjord mat är det enkelt att upprätthålla en bra livsstill. Det dumma är när allt man äter består av stärkelse, tansfetter och socker.

Gillar

Kommentarer