SOCIAL MEDIA FREE WEEK - hur detta kommer göra oss mer motiverade

Haha fasen vad skönt att förra veckans mål nu är avklarade, dvs, inte äta socker, (och ja jag åt glass en gång..) boosta, ha kontrollerad skärmtid, meditera, sova bra, gå upp i tid, och träna på! Det var ganska mycket att tänka på men kändes också väldigt härligt att faktiskt behandla kroppen så bra. I lördags togs det fram en Marabou och då höll jag nästan på att bryta för andra gången, men avstod! Så nu är jag ändå väldigt nöjd. Har implementerat lite nya snacksvanor men har inte längre något "förbud".

Okej, denna vecka då. Jo, nu är det social media free week! Bloggen då?, kanske ni undrar. Ja, alltså mitt syfte är att inte dras till att gå in på appar hela tiden, och bloggen för mig är mer en prestation och ventialtionskanal än ett beroende. Jag älskar att skriva här, men få ibland peppa mig för att upprätthålla bloggen, så jag känner inte att jag behöver "kämpa" för att avstå utan vill nästan hellre ta den tiden Instagram och TikTok snor, till att blogga mer. Kommer även gå in på Facebook ibland då jag får lite skoluppdateringar, men annars är det no Instagram, no Snapchat, och no TikTok.

Det ska bli väldigt spännande att se vad som händer, hur jag mår, hur fokuset ser ut. Jag är taggad och spänd på att utvärdera detta. Har knappt spenderat en dag utan Instagram sen det kom och blev "stort". Liksom absolut, vissa dagar har jag säkert bara kollat någon gång, men ändå. Vad kollar man? Hur många följare man tappat eller fått? Hur många likes som kommit? Vad alla andra gör? Allt detta är ett sätt att jämföra sig, skapa belöning eller bekräftelse, alternativt ångest. Det är ett system skapat för att vi ska använda appen, för att få en boost. Vårat belöningssystem gå igång som attan, och hjärnan får boosts utan prestation. Och eftersom jag vill lära hjärnan att det är värt att kämpa för att nå mina mål, måste jag ta bort sådan typ av gratis belöning. Att vara med på detta mål handlar därmed också om att boosta vår motivation. Om hjärnan MÅSTE kämpa för att få dopamin KOMMER den att göra det. Hänger ni med? Vill ni nå era drömmars mål eller inte? KLART NI VILL. DÅ ska ni öva på att kämpa för att skapa belöning, - då kommer era insatser att bli positivt betingade av hjärnan, och ni kommer bli mer ambitiösa och fokuserade.

Sedan vet jag att alla sociala medier såklart inte enbart är dåligt, eller jag personligen använder ju flera stycken ock tycker det är ett grymt coolt verktyg för att kunna kommunicera och hålla kontakt på håll, och bli inspirerad. Så, liksom allt är inte svart eller vitt. Men denna vecka är det social media free, är ni med?

Var och bruncha på Ulriksdals trädgårdscafé igår, så mysigt! Och det är också vad denna veckas mål handlar om. Att vara och njuta i stunden och inte i en app. Kommer med mer bilder sen <3

Gillar