stop waiting start creating

Visst var det kul med Gurras gästinlägg igår? Han satt här uppe i lägenheten och skrev medan jag hängde vid poolen och och fick solsting. Han fick helt fria tyglar så det är verkligen 100% Gustav. Som han säger har vi gjort ett smidigt utbyte av väder, färgskala, och liv, även om vi fortfarande sitter vid våra zoom och lyssnar på föreläsningar. Det finns liksom någon skillnad på att åka på semester och leva på en annan plats. Nu lever vi här, ett litet tag.

Jag och Gustav har pratat om vad vi gillar mest med att vara här, och jag kom fram till att det är känslan av att jag gör precis det jag vill. För det har varit så länge, som jag mer suttit vid moodboards och skapat ett liv i mitt huvud, än att leva det på riktigt.

Det är nu, som jag inte bara tänker, utan gör. Och det är en viktig skillnad. Att få saker gjort. Att bara göra det. Se till att det händer snarare än att tänka på sen. Liksom vill du bli fotograf: börja fota då. Vill du åka till Spanien: boka då en biljett.

Varför gör vi det så svårt, när det kan vara så enkelt? Vi väntar ofta på de perfekta omständigheterna och anpassar oss efter dem. Istället bör vi, om vi ska kunna leva det liv VI vill, skapa vår tillvaro. Inte bara gå och vänta. För snälla min gud, vad jag har väntat. På vadå? Typ att magkänslan ska snurras runt. Vi kan vara så fast i fåra beteendemönster att vi har svårt att göra det VI vill. De kan liksom fängsla oss - om vi inte tar makten. OM vi inte styr våra ageranden och vår planering. Sluta vänta.

Gillar

Kommentarer