STORYTIME: boka resor i coronatider

Nu har jag precis gjort mig en kopp te-latte (mindre mängd starkt draget te med skummad havremjölk), och tänkte jobba drygt en timme till innan jag ska iväg och äta tacos i stan, det känns så efterlängtat. Gudars vad mycket som händer precis just nu, inte minst kan jag äntligen pusta ut efter allt strul men mina biljetter ner till Spanien. Jag hade nämligen råkat boka en biljett via Oslo, vilket jag inte tänkte på under bokningen.

Sedan inser jag;- OSLO, FÅR JAG BYTA PLAN DÄR?
Jag ringer till SAS för att höra hur de tänkt sig med min resa från Arlanda till Malaga och får svar kring att planet inte har någon anledning att inte gå, och att det lite är mitt problem om jag kan göra bytet där eller ej. De rekommenderar mig att ringa Norska ambassaden för att höra om svenskar kan tänkas få komma in till den 18e. Han påminner mig även om att jag måste avboka biljetten en vecka innan, dvs 11e, om jag ska ha tillbaka pengarna på en voucher.
Jag lägger på mitt ca 2,5h långa samtal med SAS (inklusive väntetid obvi) och ska ringa norska ambassaden. 16.07 är klockan. Norska ambassaden stänger 16.00.

Okej inget att göra, jag får ringa dagen efter.
Ringer och förstår inte ett ord, men googlar fram att Norge kommer öppna upp för länder inom EES / Schengen den 15e, med slutgiltigt besked den 10e. Dvs 1 dag innan jag måste avboka min biljett till Spanien.

Idag är det 10e, och nyheten kring Norge kommer. Södra Sverige får resa till Norge från 15e. Dvs typ Blekinge. Jag avbokar min biljett. Resonerar kring om jag ska avboka allt och resa vid ett senare tillfälle på min vocher med tanke på hur dyra biljetterna blivit. Inser att min hembiljett är bokad med ett annat flygbolag och hur osmidigt det är att matcha in priset på två separata vouchers.

Så nu äntligen har jag trots allt köpt en ny biljett, 3 ggr så dyr som min första, som jag inte heller kan dra av på denna, den 16e.!

OKEJ NI HÖR JU hahah! Men Spanien 16e gretchen!

Psst, var även och hämtade ut denna drömfina klänning + lite andra gobitar som kommer upp i en story med rabattkod snaaart!

  • LIVET

Gillar

Kommentarer