stressa inte ihjäl

Jag gick och funderade, passerade samma vägar jag förut gick när hjärtat klappade som fortast, när bröstet krampade som ondast och när tårarna flödade som mest. Jag tänkte på det jag nämt förut, hur jag under dessa stunder bara ville bort, medan jag nu, ett enda år senare är på en helt annan plats, och ser fram emot livet varje dag.

Jag drog upp det hela på min instagram-story men ville prata om det här också, stress. Det var det som jag drabbade mig av och det är den positionen jag ser så många andra stå i. "Stress och jag hinner inte och stress".

Nu i efterhand vill jag bara fråga mig själv, HUR kan det vara värt det? Vi kommer inte ifrån stress genom att öka på, vi kommer ifrån stress när vi släpper, och går ner i varvtal. Det är lätt att lura sig och liksom kämpa hårdare, hårdare och HÅRDARE för att hinna, men VAD ska vi hinna i förhållande till vad? Vi ska förhoppningsvis bli en väldigt gammal generation, i alla fall om vi tar hand om oss och inte stressar ihjäl oss. Jag skulle alltså säga att vi till och med vinner tid genom att inte multitaska.

Personligen så nådde jag den punkten där jag kände att utfallet av allt jag jobbade så hårt för inte spelade NÅGON SOM HELST ROLL, och det var först där jag började släppa på dem hårt spända tyglarna. Jag lyckades ju faktiskt knappt heller med något jag jobbade för, trots att jag ansträngde mig som mest. Livet ska inte behöva vara så svårt. När vi gör rätt saker kommer det automatiskt, och för att ta rätt beslut kan vi inte vara uppe i 180. Lugn. Att andas, meditera, lägga bort mobilen, skriva, det hjälper. Detta hjälper oss att stressa ner, att förstå vad som är viktigt, att hinna rätt vägar och säga nej till det som inte ger oss något. Detta ger oss ett inre värde och en trygghet i att kunna avgränsa oss i vetskap om att det inte gör oss sämre.

Jag försökte fly från mina känslor. Jag gav mig dåligt samvete för allt. För mitt dåliga mående, för alla nej detta genererade, för jobb, för allt. Jag säger bara nu en gång för alla. Det är inte värt det. Jag hade ca 3 månader jag la allt på hyllan, bara jobbade i butik och tog det lugnt. Det tog mig tid och jag var fortfarande lättstressad. Att ligga på 250% gjorde att jag sen bara kunde ligga på kanske 50% för att må bra, då jag skapat mig ett minst 50%-igt jobb i att heala mig själv.

Att ge dig tiden till att träffa vänner, att att vila, göra något kul, ta ett glas vin, träna, köpa fika, vad som nu ger dig glädje, det är värt det. Dessutom tror jag absolut att denna balans gör att vi snabbare når våra mål. Det är en del i helheten. Se upp från din lupp och zooma ut. Det handlar om helheten. Det är helheten som bygger vårt liv och som avgör hur det gr på sikt.

Gillar

Kommentarer

Victoriaflyman
Victoriaflyman,
Väldigt bra skrivet. Det är verkligen såå viktigt att hitta rätt balans i livet, ändå är det så svårt!
nouw.com/victoriaflyman
greta
greta,
TAck så jättemycket, blir jätteglad! <3 Ja det är så enkelt egentliegn men vi gör det svårt för oss haha! Egentligen ät det ju vara att leva och må bra! <3
nouw.com/greta