Strunta i att hetsa och njut av denna salvia & citron ravioli

När vi ändå är inne på mat-temat, och jag fått lite uppskattning för de ikke överhetsiga tankarna och måltiderna tänkte jag dela tillvägagång på denna citron och salvia-ravioli från någon dag tillbaka. Spare receptet tills ni tröttnat på

Börja med att ställa fram alla behövande komponenter: (jag och Gurra äter ganska mkt men detta är vad jag använde)
- Två paket ICA selection "ravioli" eller vad det heter - färsk spenat och italienska ostar
- 1 citron
- 1 vitlökslkyfta
- 1 kurka salvia
- Olivolja och smör för tillagning
- Några (jag tog 8) kastanjechampinioner, funkar med skogschampinioner. Det var det jag egentligen sökte men fanns ej.
- 4 dl vispgrädde
- Parmessan efter smak
- Svartpeppar och salt


Hur gör man då? Jo såhär.

1. Sätt på en kastrull vatten till pastan och häll i rikligt med salt.
2. Skiva upp svampen och fräs den i olja, tillsätt smör för smak. Salta.
3. Tillsätt grädden, riv av zest från citronen och pressa ned vitlöksklyftan.

4. Klipp ned hela krukan salvia och blanda.
5. Nu pressar du ned saften från citronen, vilket mängdmässigt är en smaksak. Men 1/2 till hela citronen. Smaka av med salt.
6. Koka raviolin enligt lite kortare än angivet på paket och blanda ihop med såsen i kastrullen.
7. Servera med svartpeppar och parmesan.

Voila! Återkom ang upplevelse. PUSS.

  • MAT

Gillar

Kommentarer