Svar på kommentar ang att vara vätskefylld

Godmorgon från kaffestugan. Fick en kommentar med en fråga som löd såhär:
Jag kmr ihåg att du berättat om när du la på dig mkt vätska i kroppen trots att du åt hälsosamt och tränade - vad gjorde du för att återgå till din tidigare kropp och tappa all vattenvikt? Jag vet inte om mitt beror på min sjukdom eller något annat, men är villig att testa allt för att bli bättre!

Precis, jag hade en ätstörning för flera år sedan, vilket försätter kroppen i en ohållbar situation. Efter det fortsatte jag att träna, äta nyttigt, och kanske föör begränsat. Jag tror att jag fick för lite goda bakterier i tarmfloran på grund av icke-variationen i min kosthållning, vilket gjorde det svårare och svårare för mig att bryta ner olika livsmedel.

Eftersom att kroppen under så lång tid har fått för lite mat är min teori att den skapar stress då detta är ett hotfullt tillstånd för vår existens, och ohejdat utsöndrar kortisol vilket gör att man binder vatten. Utöver att min kropp hade utsatts för stress orsakad av för lite mat, var jag även stressad på många andra plan i live. Jag, fick för mig att jag kunde göra allt och jobbade mycket mer än normalt, vilket aldrig gav mig återhämtning och desto mer stress.

Med tiden började jag förändra min situation och äta allt: choklad, broccoli, kött, fisk, pasta, ris, bönor, chips, bubbel, grönsaker, smör ALLT, vilket jag tror förbättrade mitt immunförsvar, ökade upp min tolerans SAMT gjorde mig glad, som är viktigare än man tror för kroppens alla funktioner. Dessutom började jag fokusera på vad jag innerst inne mådde bra av, och inte vad som skulle ge mig maximal bekräftelse och på den vägen har min kropp och själ funnit sig själv igen.

Om jag ska ge något konkret råd är det att åtminstone min kropp mådde och mår väldigt bra av fett, såsom avokado, olivolja, smör osv. Sedan ha kul. Leva för att leva. Sova bra. Då kommer kroppen bli som den ska.

Slutligen kan du fråga dig om du verkligen är vätskefylld eller om det hela sitter i huvudet?

Skål för bästa underbaraste livet från Marcos igår!

Gillar