Svar på kommentar och storyn om att plugga till hälsocoach

För ett liitet tag sedan fick jag en himla fin kommentar, som såg ut såhär, så MASSOR tack, jag älskar också veckomålen hehe och ja, självklart kommer då svar enligt önskemål!

PH: Gustav Edit: Jag

Hej! För det första älskar jag din blogg, alla veckoutmaningar och de kontinuerliga inläggen! Keep it up! Sen undrar jag om inte du kan göra ett inlägg kopplat till det faktum att du är hälsocoach? Hur blir man det, varför blev du det och vad gör en sådan? Du kanske kan berätta vad du pluggar just nu också, behöver lite tips och inspiration. Kram!!!

Okej, jag har alltid varit intresserad av hälsa i den mål av att styra oss till att må så bra som möjligt, därav veckomålen. Att utveckla oss till att bli det västa och mesta vi kan bli. Så, för några år sedan undrade jag också OM/VAD jag skulle plugga och pratade med min kompis mamma som är näringsterapeut. Hon inspirerade mig alltid så mycket och har alltid haft väldigt rätt i vad hon sagt. Ex, sa hon att svininfluensavaccinet inte skulle vara någon hit, och ja nu vet vi ju att många därefter drabbades av narkolepsi.

Hon rekommenderade mig att läsa till hälsocoach, och tipsade om IIN i New York som kan läsa på distans, och en på Paleo institutet där hon visste att de som startat skolan var väldigt seriösa och kunniga. Där vägde jag helt enkelt bara, och den på INN var dyrare samt på engelska, i övrigt var de ganska jämnlika. Därav valde jag den på Paleoinstitutet som verkligen var SÅ GRYM. Man läser först en grundkurs och sedan utbildningen. Grundkursen har man ett halvår på sig att läsa, och hela utbildningen sedan har man två år på sig att läsa. Jag gjorde min totala på nästan exakt två och ett halvt år, och valde att läsa på distans. Man får studiematerialet av skolan och lektioner i inspelade videosar. Sedan har man prov på varje område och slutligen ett examineringsprov man behöver ha minst 80% rätt på.

Hur som har jag på vägen insett att jag inte enbart vill jobba med hälsa utan mer kreativt, och ja därav har jag börjat lära mig illustrator och Photoshop och målet är att bli art director även om jag på olika sätt säkert alltid kommer försöka sprida hälsa och vägar att må bra, samtidigt som Joe Dispenza, Wim Hof och Jay Shetty är mina idoler, och jag upplever nog att "jag" är där parameter kreativitet och mänskligt potential möts. Där har vi dock min konst, mina gubbar som är mina inre självporträtt.

NU pluggar jag miljö och hållbarhet, och använder det hela för att lära mig mer, få akademiska poäng och ge stöd och min hälsocoach-utbildning, samtidigt som jag försöker sprida budskap om klimatet i mina sociala medier, och i detta skapa partners som har bra värderingar och goda syften. Dvs, låta det kommersiella grundas i hållbarhet i så stor utsträckning som möjligt. Ex, ska jag göra en väldigt kul grej med Grunded Factory, men även Pease of Heaven.

Jag ni hör jag, jag är också väldigt mycket i min process, men det är ju det som är så skoj. Hoppas detta gav något haha. PUSS

Psst; TROR jag har mer info under kategori hälsocoach hehe

Gillar

Kommentarer