Tips på hur vi bäddar inför en powervecka

För visst vill vi avsluta denna vecka på bästa sätt, och sedan känna oss peppade på en riktigt grym vecka. Så, hur gör vi detta. Jo mina bästa tips på hur vi gör detta, kommer här.

★ GÅ UPP I TID
Jag tror att det är vanligt att många vill sova ut just på söndagen, då den möjligheten förminskat ganska drastiskt på måndagen, men faktum är att vi oftast inte hjälper oss själva genom att öka kontrasten. Att gå upp tidigare på söndagen hjälper oss att komma i säng i tid, och vi vänjer oss lite inför morgondagen och veckan. Dessutom fåt vi mer gjort idag.


★ TRÄNA
Att få ut endorfinerna och låta sinnet komma i balans får mig att känna att jag klarar så mycket mer, samt att jag blir skarpare i hjärnan. Vi liksom lyfter upp energierna och låter belöningssystemet belöna oss lite, vilket gör att vi påminner oss själva hur det känns att vara motiverad och sedan få belöning. En väldigt bra påminnelse om man vill skapa motivation och ihärdighet.

★ STÄDA
Ja, just för att lämna gammalt smuts och vakna till en ren tillvaro vi sedan kan fylla. Liksom en ren och ofylld grund. Vi vill inte leva i rester från tidigare. Vi vill hantera det som kommer, inte det som var.

★ TVÄTTA HÅR OCH GÖRA SIG FRÄSCH
Av samma anledningar som punkten innan. Sedan vill vi liksom skapa känslan av att man är "redo". Att dessutom känna sig fräsch är ett stort plus.

★ PLANERA VECKAN SOM KOMMER
Åtminstone se över vad som kommer upp för att få en översikt över vad som behövs göras och hur vi ska disponera vår tid. Finns det något vi kan göra redan nu? (Utöver att redan börja plugga/jobba". Skriv ner de saker du tänkt "just det, det där måste/vill jag göra".

★ TA EN LÅNGPREMENAD
Dvs, få frisk luft, rör på benen och skapa känslan av att du går framåt.

★ AVSLUTA MED EN MYSIG KVÄLL
Gör något som gör dig glad, ät en god middag, ge tid till att njuta och lägg dig i tid inför måndagen.

Hur bra kommer inte nästa vecka vli nu?
Är ni med?

Gillar

Kommentarer