Touchdown ångestenheten

Som jag nämnde skulle jag till ångestenheten igår. Första gången jag inte var på psykiatrin här där jag bor. Hela historien till detta är i kota drag att; när jag hade gjort klart min AHDH-utredning blir man erbjuden en KBT-behandling i grupp. Denna behandling låg väldigt mycket mitt på dagen denna termin nu, så jag sa att jag inte kunde binda upp mig, då det är viktigt att man går på alla möten, och jag skulle sedan ringa min dåvarande psykolog när jag hade mer tid. När jag väl ringde upp och berättade vad jag främst behövde hjälp med kom vi fram till att denna KBT-behandling potentiellt inte skulle vara den mest givande för min del. Då den är lång och tidskrävande är det ju faktiskt mer givande att man först hittar den absolut rätta behandlingen.

Så igår hade jag möte nr 2 med ångestenheten på Karolinska. Första var på video. Igår gjorde jag en basutredning inom ångest. OBS, läget med mig är väldigt bra, men jag har problem då jag verkligen inte vill känna ångest, vilket gör att känslan av lätt ångest ger stark ångest, vilket lätt leder till tuffare spiraler, då detta eskalerar snabbt. Annars mår jag väldigt bra och älskar livet. Detta leder oss till nästa lilla ångestproblem, vilket är att inte få leva. Jag är väldigt rädd för sjukdomar. Jag är rädd för att inte få leva. För att livet skulle tas ifrån mig, eller att jag ska bli allvarligt sjuk, vilket är en mer rejäl rädsla.

Vill ni hänga med mer på detta?

  • ÅNGEST

Gillar

Kommentarer

Sam
,

Vad tråkigt att du lider av ångest. Det är tyvärr en hemsk sjukdom. Jag tror generellt att det finns en missuppfattning om vad ångest innebär. Ångest är inte det man känner när man vaknar upp efter en kväll där man gjort någonting dumt. Det är snarare oro. Ångest är någonting helt annat. Det är en obehaglig, diffus känsla som man inte kan sätta ord på. En känsla som bara finns där. Jag lider av kronisk ångest och jag hoppas att det löser sig.

greta
greta,

Ja åh tack snälla! Ja precis det är väldigt diffust men jag tror absolut man kan lära sig att hantera det, förut var det mycket värre för mig,, och nu kommer det mer ibland. Har jobbat massor med meditation, kallduschar, att göra en sak i taget osv, men det är nog olika föra många. Lycka till med din ångest, och tack fina fina <3

nouw.com/greta