Uppdaterade tankar om Coronan

Jag vill helt enkelt bara dela med mig av lite uppdaterade tankar här, och jag kan tro att många fortfarande upplever förvirring eller tycker att situationen är jobbig.

Som vi nu lärt oss om viruset ser det ut som att viruset kommer att släppa angreppet när 50-60% av befolkningen är smittad, då uppkommer en samhällsimmunitet. Detta är intressant att resonera kring, för det betyder inte bara att människor på uteserveringarna bidrar till ökad spridning, utan också får ta smällen.

Det finns en sanning i att man på så vis tar en kula för en annan, så länge man vid symptom är hemma och framförallt inte träffar personer i riskgrupper. Innan skulle drygt varannan bli smittad, men nu är 30% av befolkningen i Stockholm redan smittad vilket gör att det återstår drygt 20%, vilket också innebär att det nu är 1/5 som ska bli smittade, I Stockholm. Det är alltså inte längre mer än 50% risk att du går ut och blir smittad, utan 80& chans att du kan vara ute och hålla dig frisk, baserat på given info.

Vad jag därmed upplever är att vi genom att vistas ute närmar oss ett slut. Skulle alla hålla sig inne skulle vi behöva dras med Covid-19 längre, speciellt eftersom smittan finns över hela världen och viruset existerar så utbrett, ekonomin skulle fallera mer och jag tror fler äldre skulle bli sjuka då dessa 50-60% inte träffas av de som sitter ute på uteserveringar, utan istället skulle fördelas jämnt över hela befolkningen.

Positivt är att sjukvård skulle ha en större möjlighet att hantera varenda person som kommer in och kanske skulle detta rädda fler liv, det vet jag inte. Med det sagt ska man inte strunta i att vara försiktig, utan jag tycker verkligen man ska vara så försiktig man kan, men det är verkligen inte säkert att man behöver säga att de som lever på som vanligt gör fel, utan min slutsats är att jag inte riktigt vet vad som gynnar alla människor mest, utan vill visa på att det finns flera perspektiv.

Sedan har jag även förstått det som att man kan börja bygga upp antikroppar mot viruset, och tänker att om man är 100% isolerad inte har så bra skydd när sedan vistas ute. Jag kan tro (vet ej) att det är bra för oss unga friska att mötas av pyyyyyyyttttttelite corona för att skapa ett som ett naturligt vaccin och även därmed bidra till ett större samhällsskydd.

Hur som är detta bara mina tankar och jag har även förståelse för alla som vill vara väldigt försiktiga då jag inte heller för länge sedan trodde det var absolut smartast. Då trodde jag dock att man kunde hålla sig inne tills viruset försvunnit, och att alla som höll sig ute upprätthöll spridningen.

Gillar

Kommentarer