Vad är skönhet?

På sista tiden har jag fått en komplimang som verkligen gjort mig glad, och det är att jag ser ut att må "så himla bra". Nej, men alltså detta är en av de vackraste komplimanger jag hört på länge. Jag har kommit till insikt om hur det är många som liksom mår dåligt ÖVER att de inte känner sig fina nog, och bara de faktum att de går och mår dåligt ger en helt annan utstrålning. Ni ser vilken spiral det blir, och sedan försöker de/man täcka detta med behandlingar, smink and the list goes long .

Jag har börjat se lite mitt utseende som ett kvitto på vad som händer, då jag så tydligt sett att jag varit som absolut "fulast" när jag mått som sämst, och sedan nu när jag faktiskt känner mig jättefin också då vet och får höra att "wow du ser ut att må så bra".

Jag älskar smink, att fixa mig osv, men jag tycker det är synd att så mycket marknadsföring liksom trycker på att "täcka" och att man "behöver" smink för att bli fin. Det handlar om att LYFTA , eller det bör. Har man dålig hy, dåligt hår, ingen glow, är dessa saker liksom tecken, symptom på att man inte mår helt bra. Problemet är inte finnarna, utan finnarna är ett resultat av ett "problem", såsom hormonell obalans eller liknande.

Liksom hela världens synsätt tror jag satt galler i huvudet på många tjejer, och killar och jag bara önskar att vi kunde ändra detta. SåKLART vi ska göra oss fina, utöva vår kreativitet och skapa uttryck, men jag kan minnas så många lägen från min uppväxt då jag haft kompisar som inte kunnat lämna huset utan smink. Skönhet sitter inombords och kosmetika kan måla dessa strålar. Vi alla är vackra, framförallt kan vi vara vackra, fram tills dess att vi börjar täcka vår skönhet.

Sen vill jag igen understryka att NEJ, under perioden jag hade panikångestattacker VAJRE dag tycker jag inte att jag var vacker. Jag hade ett kortisolpåslag, var uppsvullen, fick dåligt hår, ledsna "rynkor" och hade 0 utstrålning. Det som lyste igenom var inte vackert, men det var inte heller JAG. Det var en demon som JAG lät styra. Jag var för svag och kunde inte stå emot. I att ta makten, har jag också varit tvungen att bygga upp mig inifrån. Det har varit svårt, men jag har kommit en bra bit.

Vänster höst 2018 höger höst 2019 (aka igår)

Gillar

Kommentarer