Vad bekräftelse får en att göra - mellan size 0 och plus size

Sedan jag var 17 och började modella har jag egentligen velat skriva ut om detta men det är som förbjuden mark att gå på. Trots att 99% av alla modeller jag pratat med någon gång upplevt detta, så är det inte en käft som öppnar sig utåt. Det provocerar mig att det är en så stark dröm hos så många, att ingen vågar säga ifrån, och därmed går över sina egna begränsningar.

Att inte ha mens, ha en undervikt, att äta med bestick som att man vore 5 år (dvs väldigt små), att ha regler & begränsningar, alltid titta på TV när man äter, är VANLIGT i vad jag stött på

Att kräkas i duschen, hetsäta, inte äta på någon dag, träna i många timmar FÖREKOMMER och är något jag sett många gånger.

Samma tjejer är ansiktet utåt för kampanjer, går visningar för Chanel, YSL, Gucci osv osv och paketeras i glam. (Gäller inte alla men många ok).

Jag är nästan säker att detta har att göra med den sjuka bekräftelsen det ger att leva som modell, för mig har det i alla fall varit så. Som sagt var det första gången jag flög upp på en hemsida jag kände att "jag är någon", jag kände mig som en del i ett utvalt alternativ på ett ideal. Jag vill stryka under att det aldrig är någon som tvingat mig att gå ned i vikt, men hur omöjligt vore väl ens det.

Här har vi då Greta 18 år i en lite för stor BH haha.

Det är. ju många som reagerat på att modeller på catwalken är kan vara så smala, och ja det finns en sanning i att folk kan kollapsa backstage, äter väldigt dåligt och pushar sig väldigt hårt, och därifrån började väl plus size, komma som en motrevolution.


Så okej, nu har vi plus size och size 0. Jag vet inte, om jag tycker det är viktig att alla storlekar finns representerade, då detta också ökar för att den som ändå inte representeras känner sig extremt udda. Dessutom ger detta en invand känsla av att man inte duger om man inte finns som ett ideal, om liksom NÄSTAN alla finns där. Vem bryr sig? egentligen? Liksom någonstans vore det bättre att bara komma till det stadiet där man verkligen inser hur oviktigt det är hur andra ser ut, att man inte heller behöver se ut som idealet. Skit i idealet liksom, you do you. Om man dessutom vill förstå att man inte är ensam om att inte vara size 0 eller plus size kan man ju bara gå ut på gatan, där finns det massor:)

Du har din fantastiska kropp som oavsett likhet med annans kommer att vara unik. Ja, lite mer på denna sidan står jag, att man inte ska behöva känna att man inte kan må bra om man inte är det som någon annan bestämt.

Men om vi ändå ska prata om hur representationen ser ut har vi då size 0-2 typ, och plus size. Jag tänker också på alla som inte kan jobba utan att behöva välja ett av dessa sätt att se ut på, som förmodligen oavsett val blir extremt onaturligt. Är man en 38a är det ju oftast inte bra för kroppen att varken gå ner till att bli en liten 34a eller upp till en 42a.

Ska man tänka på representation finns det fler storlekar. Det behöver inte vara så jäkla extremt. VEM lyfter denna puck. VEM har mage nog att boka en tjej storlek 38-40, PÅ high fashion.

Jag tycker vi tjejer och killar som är med i industrin på ett eller annat sätt ska börja bry sig om sig själv, obs dig själv inte ditt ego. Vad mår du bra av på riktigt? Törsten i att jobba som modell gör att det blir så lätt att utnyttjas. Tänk om ALLA skulle säga "jaha, nä jag kan ju inte gå runt och inte äta din tokstolle, med andra ord kan jag inte leva med 10 kg undervikt" så skulle alla designer tillslut inte ha så många att välja mellan. De flesta föds INTE med en naturlig undervikt, inte ens modeller.

Det hade varit så jäkla coolt om ALLA hade börjat stäva efter att bli rösta, starkaste, versionen av sig själv.

Jag har sjukt mycket vilja och peppa att träna, röra mig, bara fit, men med måttstock att MÅ BRA! Då är det såååå kul och bästa grejen.

KÄRLEK KOMMER LASTAT HÄR!

Gillar