Vad händer när man inte kan göra det man brukar

Godmorgon. Klockan är 07.40 och idag ska jag och Gurra göra något speciellt, men det kommer jag in på snart. Den 21a ska vi åka till Spanien, och den 18e ska vi ta PCR-test, och har därför bestämt att försöka tänka så covid-klokt från och med den 5e. Det blir nu fram till 18e alltså inga stadsfikor, shoppingrundor eller kompishäng. Några saker som jag vanligtvis fyller min vardag med.

Som ni vet har jag länge pratat on the power of change. Ingenting kan bli bättre utan förändring. Vill man som sagt bli av med ett dåligt beteende handlar det om att först byta habits, för att sedan kunna skapa nya tankar, och därmed uppleva nya känslor. Tiden nu kan vi inte göra vad vi brukar. Hjärnan måste skapa nya banor då det kommer ett hinder framför vad vi brukar, och vi inte gärna sitter hemma dygnet runt. Därmed skapar hjärnan nya idéer, och i detta har jag sagt till Gustav att jag är spänd på att se hur vi fyller denna tiden. Vad vi kommer på som vi inte annars hade kommit på.

Idag, har vi kommit på den genigala iden att vi ska gå bara gå och se hur många steg vi kan ta på en dag. Så efter detta blogginlägg och koppen kaffe blir det till att svida om från mjukissättet, och rulla, eller pja, gå iväg. Vi har med oss over night oats med hallon och jordnötssmör, mjuka köttebullemackor, dadlar, clememtiner, morötter, hummus, vatten och te.

Hur många steg tror ni vi kommer?

Så poängen är att vi skapar en tillvaro där vi inte kan göra som vi brukar, vilket leder till nytt. Det är spännande. På så vis blir vi mindre fyrkantiga, och mer öppna för möjligheter som leder till våra drömmer. Man lever mer i nuet när man inte gör allt man brukar, då man kan utgå från vad man känner i stunden snarare än en vana.

Gillar