Vad har jag gjort för att bli starkare - mina bästa nycklar

Om man gång gång blivit svag, blir man i regel inte stark över en dag. Man kan påverka processen, man kan ändra tankar, byta vanor, men allt detta tar lite tid för hjärnan att förstå och acceptera. Vi väljer vad vi tänker men, har jag inte fel tror jag det tar 42 gånger att ändra en rutin.

Desto snabbare och mer tvärt vi ändrar, desto snabbare kommer vi framåt. Egot kan säga att det känns bra att suga kvar på karamellen, andas ångestbubblans syre och till och med lura oss att vi behöver det, men nej det behöver vi inte. Gör det du VET är rätt.

Jag publicerade dessa bilder på instagram i samarbete med Stronger, och precis som jag skrev där sa min psykolog att jag hade ett starkt inre, med ett tunt skal. Jag lät det rispas av allt, samtidigt som min innersta röst visste vad som var rätt.

Det var 2018 och jag grät varje dag, hade regelbundna panikångestattacker, trodde jag var allergisk mot allt pga min konstant uppsvällda mage, tappade hår, var osäker, extremt uppe i varv. Jag tittar på videor på mig i efterhand och jag känner inte igen mig. Speciellt inte personligheten jag uppvisar. Jag tror att det var vissa vänner som valde att gå ifrån mig, och jag förstår de.

Jag får själv en pulsökning av att se mitt gamla jag prata. Rösten var gäll, uppe i bröstet. Allt gick fort. Jag var hela tiden i ett försök till en roll för att slippa möta mig själv. Liksom betedde mig som en demon för att, varför? Slippa möta den jag är? Den som är SÅ fin. Liksom tusen gånger bättre, och dessutom JAG.

Varför protesterade jag till att försöka se mig själv? För att jag inte visste vad det var? Jag tror det. Jag tror att vi ofta är rädda för det vi inte vet. Gör man ingen skillnad kan heller inget bli bättre. Att något ska FÖRBÄTTRAS kräver förändring.

Jag ville, behövde och valde att jobba för ett starkare, mer genuint jag. Jag har kommit långt, men absolut inte hela vägen. Det går inte. En eftersträvan till ett bättre jag, bär inget tak.

Till er som vill må bättre, bli en bättre version av er själva, leva utan ångest och må bra;

☾ Sluta fly från vad du tycker är jobbigt. Är det läskigt att ringa ett samtal: RING. Är det jobbigt att vara ensam: sitt tyst själv. Sluta lura dig själv!

☽Träna. Träna på allt du vill bli bättre på. Snälla tankar, bättre stabilitet, att bli mer rörlig, konditionen. Vad du vill bli bättre på i det mentala och fysiska. Om och om igen.

☾ Gå och lägga mig i tid för att kunna gå upp i tid. Jag vill uppleva att jag rör mig framåt och presterar. Går jag upp sent ligger jag efter hela dagen. Sitter kvar hemma och bloggar när klockan är 2. Ser hur det blir skymning innan jag sett dagen. Att lägga sig tidigt är KEY. Går du upp tidigt kommer du vara tröttare tidigare nästa kväll.

☽ Meditera. Detta är liksom HUR man umgås med sig själv. Bekantar, ser och lyssnar till sitt eget sällskap. Låter sitt inre styra. Släpper alla tankar och tvång. Att meditera är att lyssna inåt. Att våga se sig för sin själ. Strunta i att söka din identitet i ditt instagramflöde, i din spegelbild eller i din jobbposition, hitta den inombords. Den är konstant och kommer aldrig tvunget lämna dig. Dessutom behöver du sova mindre, blir mer strukturerad och får mer gjort du mediterar.

☾Var med människor du värdesätter. Liksom du måste inte hänga med alla. Vilka tycker du verkligen om. Resten kan få komma som de kommer. Du behöver absolut inte ogilla någon. Varför skulle du. Du behöver bara inte behandla alla som ett syskon. Det är för många svårt att hinna med 100 bästa vänner. Det är okej att var bekant med vissa. Det är okej att ha trevligt på ett mingel. Det är inte fejk. Det är bara att det eventuellt kanske stannar där, och det är OKEJ!

☽ Sist men inte minst. Lev livet. Att vara glad är A och O. Gör det som på riktigt gör dig glad. Är du lycklig kommer du inte på samma sätt söka en ny identitet. För mig har en del i min lycka varit att faktiskt ibland vara ute till 8 på morgonen, att släppa allt, äta skräpmat mitt i natten, för det visar också för mig hur mycket jag värdesätter min vardag. När vi upplever att våra rutiner är jobbiga kommer vi antingen att släppa dem, eller känna oss olyckliga av dem. Se till att du värdesätter dem OCH har kul.

LOVE U

Gillar