Vad innebär att älska sin kropp

Allt som ligger inom begreppet "älska" anser jag berör villkorslöshet. Man kan vara attraherad av någon för att den är sexig, men man kan inte älska hen för att hen är sexig. Då älskar man sexigheten vilket inte är personen. Kommer tjata lite om detta tankesätt följande del av texten, men det är viktigt!

Det finns inget
OM eller NÄR i fråga om villkorslöshet. Det handlar inte om att man älskar sin kropp NÄR den är vältränad eller OM man är solbränd. Att älska innebär "i nöd och lust", dvs för vad det är.

Magrutor betyder en sak, och kropp betyder en sak. Man kan älska magrutor, man kan älska kropp, man kan ha båda, men man kan inte älska kroppen FÖR att man har magrutor, för då älskar man inte kroppen utan magrutorna. Kroppen HAR magrutorna, den ÄR inte magrutorna.

Lite upprepning men för att ni ska förstå: Sedan är det en annan sak att man kan älska de ytligare faktorerna, man kan älska magrutor, och älska sin kropp, men då är magrutorna inte anledningen till att man älskar sin kropp. Liksom det är olika saker att älska sin kropp och älska magrutor. Två separata frågor.

Anledningen till att älska kroppen byggs därmed på vad den är. Den är hjälpsam, den är vårt hus, den är vår plats. Kroppen alltid eftersträvar att vara frisk. Om du får ett sår kommer den försöka läka såret. Om den uppfattar fara kommer den försöka agara. Den försöker alltid hjälpa dig och bära dig och det är värt att älska den för.

På bilderna har jag på mig ett par trosor från Petticoat, och pratar om detta för att jag veeet att detta varumärke står för detta. När det kommer till varumärken tycker jag att det viktigt att stötta dem som bygger det på bra värdegrunder, så kolla in Petticoat. Så fint.

Gillar