Vad innebär det att meditera?

Meditera

När man mediterar är syftet att släppa tankar och de processer tanken startar, och därmed även kroppen och de sensationer som utlöser sig av tanken, typ som att det kliar på armen. Vi kan däremot förstå utifrån upplevelser i kroppen vad den vill berätta för oss. Vad är det vi inte har skött? Jag fick lära mig att bröstbenet var våran plats för healing och gör det ont där, kan vi behandla punken. Det gjorde jag och började storböla, och skratta. Detsamma gäller med andra platser, där man utifrån vad kroppen signalerar kan behandla även hur vi känner. Fysisk och psykiskt går väldigt mycket hand i hand.

För att återgå till själva meditationen; har man något man uppfattar som ett problem är det på grund av hur tanken förhåller sig till händelsen, och därför måste vi släppa tanken och lägga en större vikt vid vår inre kraft. Hjärnan VILL vårt bästa men VET INTE vad som är vårt bästa.

Det är vår uppgift att bestämma, men så länge vi är styrda av hjärnan och den är programmerad att exempelvis signalera rädsla till hela kroppen så fort man är själv, så kommer man uppleva att detta är farligt och vilja undvika detta, oavsett hur ofarligt det än är.

Våran hjärna är programmerad utifrån en MÄÄÄNGD faktorer - uppväxt, miljö, vanor, glädje, trauman... och om denna programmering alltid är till vår fördel är inte en förutsättning för att den ska ske. Fortfarande TROR hjärnan att det är till vår fördel, men för att ta ett exempel igen; så är det INTE farligt att prata inför människor, och ändå får många hjärtklappning. Förstår ni poängen? Vi kan inte veta vad vi egentligen behöver om vi inte hör till, hänger med och tar hand om själen, och för att detta ska ske måste man lyssna, och det kallas med andra termer meditera. Lyssnar du inte till vad själen har att säga, HUR ska du då veta?

Nästan alla lyssnar till hjärnan, vilket går toppen så länge man har blivit programmerad på ett fördelaktigt sätt, men är men inte det, så kan det rekommenderas att börja lyssna inåt. Att meditera låter flummigt. Spiritualitet låter flummigt, men jag skulle säga att detta är det mest naturliga vi har.

Träningsset ifrån Stay In Place

Gillar

Kommentarer