Våra chakra: hur fungerar det?

Idag vill jag gå in på något, vars innebörd vuxit i mitt liv. Spiritualitet och våra charka. Ärligt talat har jag nog stått på sidan att tycka dessa saker är ganska flummiga, innan (!) jag förstod vad de betyder.

Om jag ska börja definiera spiritualitet, så handlar det om "the spirit" . Jag anser att vi består av kropp, hjärna och då vår anda, som alltså är "the spirit" - vi kan även kalla denna del själ. Vad som ter sig mer speciellt med vår själ än övriga delar, är att i jämförelse med hjärnan och kroppen är den i konstant energiformat. Kroppen växer och förändras, och hjärnan programmeras livet ut, men själen, den har vi djupast där inne och där densamma som när vi kom till. Med andra ord: två delar förändras och en är densamma.

För mig har denna tanke ångestmässigt hjälpt mig, då mycket av min ångest tidigare har handlat om både min kropp och mina tankar. Genom detta tankesätt detta har jag kunnat närma mig att avdefiniera MIG från kropp och hjärna, och istället kunnat definiera mig utifrån mitt inre ljus. Därmed känns det ju rimlig att leva så detta får utgöra plats.

Det är i detta man kommer in på chakra som vi alla har nerifrån och upp. En kul första grej vi alla kan notera och se är att sexualitet och kreativitet tillhör samma chakra. Man hade ju kunnat tro att kärlek och sexualitet går inom samma, och jag tror många söker kärlek genom sex, vilket kan bli riktigt tokigt då vi försöker lösa något som enligt chakra-bild måste healas. Ja, ni ser, det finns en hel del spännande att utläsa ur en sådan här bild, och ska vi få ett optimerat inre är det viktigt att alla dessa delar är i balans.

Jag har personligen inte kunnat andas med magen på en lång tid. Jag har bara andats uppe i bröstet, vilket gjort att jag inte gett våran mest primära tillförsel till hela systemet: syre.

Jag har inte heller alltid varit helt ärlig vilket handlar om "Communication" ( chakra 5) vilket sätter en negativ spiral i händelseförlopp. Jag har nog inte haft 100% tillit till mig själv vilket är mycket av en grund enligt chakra 1. Jag har haft låg stundmedvetenhet och istället alltid levt i framtid. (chakra 6). Jag har varit mycket ute och svävat i det blå, vilket lärare noterat och satt "lågbetygsettiketter" på, vilket i mitt huvud bekräftat min osmarthet (chakra 3). Inte är det konstigt att man inte mår helt prima ballerina om man inte knappt har ett enda chakra i balans, och ogillar sin kropp OCH har jobbiga tankar.

Just nu jobbar jag nog egentligen på med våra alla chakra. Det är en resa att ta, men den är spännande, och tar oss till en så vacker tillvaro.

Gillar

Kommentarer

Angerts
Angerts,
Så spännande!
nouw.com/angerts
greta
greta,
Ja visst är det!!!! <3
nouw.com/greta