veckans formel - be the light and how to find it

Vilka kikade på min instagram när jag drog detta kortet, för att få fram denna veckas formel? Kolla här.

Denna veckas formel är "be the light", och lite snarare än att förklara varför det är klokt att vara ljus i sina situationer, så tänkte jag ge ett perspektiv av HUR man blir det.

Vi alla går igenom olika situationer dagligen, som är både tuffa, enkla, jobbiga, svåra och så vidare. Men låt oss belysa begreppet "gå igenom". Det betyder inte "vara". Går du igenom något tufft behöver det nödvändigtvis inte vara tufft om du väljer att fokusera på vad som gör dig glad. Det är när du lägger tyngden i det som inte funkar som det känns åt helvete. Som känt "det är inte hur du har det det är hur du tar det".

Har du en dröm att flytta till nyc, men nyc jobbar inte med dig - dvs detta händer inte, så kommer det att kännas desto jobbigare desto mer du fokuserar på att det endast är detta som kan ge dig ditt inre ljus. Detta stämmer oftast inte. Även om man tror att det bara finns en enda sak som kan göra en lycklig så är världen full a möjligheter. Gör det som gör dig glad och lägg ingen större tyngd vid resten. Man tror att man har ett mål som är jätteviktigt, men fundera över vad du egentligen vill.

Okej, du vill flytta till nyc. Varför? Okej, för att du vill ha frihet? Aha, men hur kan du skapa frihet i vad du gör nu? Eller okej, det är för att du tycker staden är cool? Aha okej, vilka andra platser inspirerar dig? Eller varför är det viktigt att du är på en cool plats? Varför väger detta så tungt? Kan det ha att göra med att du vill vara någon person? Ni förstår grejen. Att vilja något är ofta att sökande efter ljuset.

Även om man bemöter en situation i med ett ljussken, så behöver man inte älska eller ens gilla situationen, det handlar om att för sitt eget bästa inte gå i eld och lågor, för att sedan agera utifrån ilska. Det handlar om att kunna släppa det som inte ger dig det du söker. Man kan "gå igenom" något, se på det objektivt och förstå att man själv inte vill ha något med situationen att göra. Man kan inte alltid läxa upp alla andra, utan det är bättre att man lever efter vad som gör en själv glad, för att sedan se vilka detta matchar med.

Man MÅSTE inte umgås med dem som lever utifrån andra villkor, eller drömmar som kräver orimligheter från dig. Att hela tiden tänka på "hen får faktiskt ta och göra såhär mot mig", blir fel eftersom man som människa inte har några som helst förpliktelser - det enda som bör hända med de människor, jobb, eller platser som utspelas utifrån andra villkor än de du själv har, är att du väljer att ta avstånd, eller inte lägga en tyngd i deras handlande.

Veckans uppgift: Öppna en ny sida i er journal, och skriv olika drömmar du har? Under varje dröm skriver du varför du drömmer om detta, och sedan varför på nästa svar, sen varför på nästa, och se vad detta sågas ner till. Jag kan lova att ni kommer att finna ord som frihet, lycka, och kanske till och med bekräftelse om ni är riktigt öppna mot er själva. Skriv sedan på vilka andra sätt ni skulle kunna komma i läget av att uppleva dessa kodord ni finner. OBS detta betyder ABSOLUT INTE att ni inte ska nå era drömmar, detta är bara ett sätt att faktiskt desto mer emotionellt komma i rätt riktning, samt att förstå vilka drömmar som grundar sig i vettiga "varför".

Gillar

Kommentarer