Veckans formel: "drive on your own road"

MÅNDAG!!!! Nu kör vi igång med veckans formel. Vad är då en formel? Jo, det är ett uttryck som beskriver viktiga samband eller egenskaper. En trollformel lurar oss att tro på omöjligheter, medan det är egentligen är en väldigt skicklig utförd formel som även inkluderar människans respons och agerande. Det finns heliga formler, som med andra ord kallas mantran. Ofta använder man mantran för att kontrollera tankeverksamheten för att uppnå ett meditativt stadie. Jag kallar därmed det jag veckovis vill ge ut för formel. Det kommer röra sig om ett verktyg kombinerat med en tanke som även kommer att kunnas användas som ett mantra. Är ni taggade? Det är jag.


Veckans formel: drive on your own road

Denna ligger mig så varmt om hjärtat. Vårat liv går konstant enligt någon väg. Antingen svänger man till höger, eller till vänster, men det upphör aldrig. Tiden går och vi är alltid någonstans på vår livsresa.

Något jag personligen varit ganska dålig på är att hålla mig till min egen väg. Eller jag har sett så många inspirationer, och hämtats mycket inspiration att jag nästan snararare försökt vara dem, än att se dem och låta min väg formas utifrån de förutsättningarna jag har. Jag menar, vi alla kan nå stjärnorna men vi har helt olika vägar att gå. Det är mycket bättre att vara bästa versionen av sig själv än den näst bästa av någon annan.

Mantrat handlar om att skapa en väg utifrån sina förutsättningar snarare än att välja att följa en färdig mall. När jag tog studenten var de ett väldans snack kring om man skulle ta ett sabbatsår och plugga sen, eller plugga direkt. Som om det bara fanns två alternativ? Det är inte vad jag kallar att köra längs sin egen väg. Vi har oändligt många val varav studentlivet är ett alternativ av många.

Med detta sagt är det inte så att man INTE ska plugga, för vissa är det PERFEKT, men det bör inte vara det enda alternativet. Livet är inte ett färdigt program.

Jag tror att man lever i sitt essä när man gör det man älskar, det man orkar lägga ner tid och energi på, och det behöver absolut inte innebära detsamma som för en annan. Vi ska köra längs våra egna vägar.

Veckans uppgift: Denna vecka har vi två uppgifter.

1. Köp en journal-bok som du kan göra anteckningar i. Skriv ditt namn på den, och pimpa den gärna med lite fina klistermärken.

2. Skriv ner tre stunder när du kommer bortom tid och rum. Vad gör du då? Genom att skriva ner detta så gör man sig påmind om vad man är ämnad för. (Obs, skolla på instagram eller andra beroendeframkallande grejer gills inte ;).


Skriv till mig här eller på instagram om ni gör detta! Jag kan lova att det är att göra sig själv en tjänst. PUSS och EXTRA mycket kärlek en dag som denna. Jag tror på att du som faktiskt läser detta, har stooora möjligheter att nå precis så långt du vill. <3

Gillar

Kommentarer