Veckans formel: It is you mission to feel good

Hej hjärtan! Ny vecka ny formel. Idag, och under veckan som kommer vill jag printa in att det faktiskt är ditt eget ansvar att må bra. Det är ens mest grundläggande uppgift i livet, och som känt måste man kunna ta hand om sig själv för att kunna ta hand om en annan. Sidenote; har ni tänkt på att människor som lider av PSYKISK ohälsa väldigt ofta har utebliven mens? Jag tror det är för att de inte är i skick att ta hand om ännu en människa.

Personlig fakta; jag hade utebliven mens under fler år förut. Såklart spelade det in att jag var väldigt smal, men även när jag gick upp i vikt kom den inte tillbaka, det är när jag börjat må bra mentalt som allt funkat som det ska. Har någon av er detta problem? Jag gick på akupunktur flera gånger i veckan under en period för att balansera min kropp, och det hjälpte också. Slutligen framkallade hon ägg som de kunde konstatera hos gyn. Sjukt coolt.

Så, för att gå tillbaka till ämnet. Jag har också, verkligen mått SISÅDÄR under perioder, där jag försökt ignorera dessa basala grunder, men insett att man inte kan bygga ett hus i luften, och grunden i att må bra, MÅSTE bara finnas där. Jag kan inte längre köpa "nej jag hinner inte meditera/träna/göra vad du måste göra för att jobba med ditt inre", eftersom det är grunden till ALLT ANNAT. ALLT. Relationer, att göra ett bra jobb, att ha kul i vad man gör, att uppleva livslust, att vilja nå drömmar och mål, att få barn. Absolut behöver inte meditation vara lösningen för alla, men att hitta det som gör att man mår bra är våran mest primära uppgift. Sedan är det fakta att meditation sänker stressnivåer och är en nyckel för många.

Veckans uppgift: Hitta det som gör att du mår bra, oavsett om det är meditation, yoga, gå i naturen, vara med nära vänner, vara med din partner och eliminera allt som triggar igång stress för dig. Exempel på detta är bry dig inte om människor som snor din energi, lägg bort mobilen, stäng av notiser, gör en sak i taget, så ska du se vad som händer. Och du hinner, det är något annat du får plocka bort.

Gillar