Veckans formel: Love your pros and accept your cons

Nu kommer veckans formel, och dessa är mina absoluta favoritinlägg att skriva. Under veckan som gått har det bokstavligen börjat pysa ur mig, som ni kanske sett på instagram, och på mitt senaste inlägg på bloggen. Mitt senaste inlägg här på bloggen var det absolut svåraste jag publicerat, och jag är hemskt tackan till er som skrivit fina saker till mig.

Jag vill i denna veckans formel fördjupa mig lite i vad jag skev på instagram, men inte i ämnet kroppsaktivism som jag skrev om där, utan i tanken om att vi inte behöver älska allt för att kunna leva vidare. Love your pros and accept your cons.

Det är stor skillnad på älska och acceptera. Jag tycker att det är lite väl höga krav att älska utseendet på sin kropp för att leva ett bra liv. Vi alla har problem av olika slag, och vi måste inte älska alla "brister", vi har så mycket finare gåvor att värdera oss utifrån.

Just för att inlägget på instagram är handlade om kroppsaktivism, vill jag säga att FINE - det är jättetrevligt om man älskar sin lösa mage, men man har sååååå mycket annat att vara tacksam för. Jag tror dessutom att denna tanke att hela tiden intala sig själv kan bli en försvarsmekanism till att ta tag i potentiella problem, och dessutom förstärker det känslan av att vilja vara felfri.

Vi alla är älskvärda av olika anledningar.

Veckans uppgift: Skriv ner vilka styrkor som gör dig till dig, som du älskar dig för, och även vilka svagheter du har och hur du kan FÖRBÄTTRA dem.

För en gångs skulle, här har ni mina:

1. Jag älskar att jag är duktig på att se vad människor skulle behöva

2. Jag älskar att jag har så mycket energi och är så kreativ

3. Jag älskar att jag har en egen lägenhet att bo i där jag kan ha mitt eget liv.

_______________________________________________________

1. Jag kan vara sjukt dålig på att ta kritik och vill jobba på att förstå att man alltid har saker att jobba på

2. Jag har svårt för att lämna något ouppklarat och skulle alltså vilja bli bättre på att parkera frågor så de slipper tynga mig

3. Jag kan fortfarande trots att detta är något jag försökt jobba på vara rädd för att folk ska bli arga på mig och vill släppa detta och känna att jag är nöjd så länge jag kör min egen grej.

Ph: Oyssster

Gillar