Veckans mål och funderingar kring hur jag ska förhålla mig till min telefon

GODMORGON!
Minns ni vad jag skrev i lördags, om veckans mål?
Jag vill ju komma igång fort utan för stora ansträngningar och kom till insikt om att vanliga kläder + frisk luft is the key. Så idag vaknade jag, tvättade bort min nattmask från No7 hihi, hoppade i jeans och en sweatshirt, tryckte på kaffet som är redan förberett sedan gårkvällen och gick ut. Detta är målet denna vecka. Vanliga kläder och att komma ut direeekt när jag vaknar. Bara en kort sväng i kvarteret, eller ut på gräsmattan, kanske villl jag sitta på en bänk i solen? Poängen är inte att smälla av en hejdundrans powerwalk, utan att komma igång genom frisk morgonluft.
VILKA ÄR MED?


Jag försöker ju behandla min mobil på ett annat sätt nu då jag inser att den genererar en hel del ångest och lika mycket ikke-produktivitet. Jag tappar dagens flow av den. Den låser mig liksom? Är det någon som känner igen sig?

Därför har jag senaste veckan jobbat på att komma hemifrån utan den, poängen är mest att jag ska bete mig som att den inte är med - men ibland vill man ju kunna ta ett foto, även om jag märker om min närvaro blir 100% tydligare utan när den med. Igår gick jag och badade helt själv, vilket ligger en promenad på kanske en kvart bort, och det var magiskt. Det är som att jag minns detta tydligare än alla tillfällen jag har med min mobil. Jag låg även i solen, funderade, kände hur tankarna var lätta och inspirerande, liksom fria istället för inlåsta i olika storys eller planering av mitt feed. Ja, det är lite skämmigt att skriva så, men det är ju sant. Det kändes som jag blev "smartare", och kunde se livet mer översiktligt men också för vad det är i stunden.

Men, idag ville jag exempelvis visa detta magiska stråk så jag la mobilen i bakfickan och tog enbart upp den för att ta ett foto och jag ska fundera lite hur jag ska fortsätta mitt förhållande med telefonen. Hade ju inte varit ledsen om jag hade haft en film på mitt magiska dopp på min favoritbrygga igår.

Vill ju även visa min senaste tids magiska study corner, för den är också riktigt inspirerande. GÅR DET att ta med telefonen utan att uppleva att den är med? Hur som helst har nog mina insikter om HUR den påverkar mig varit väldigt betydelsefulla, och jag har även börjat lära mig att inte använda den eller kolla den hela tiden. Jag måste nog bara bestämma vad som är okej. Liksom säga till mig själv: du FÅR ta med telefonen till plugget men ENBART för att ta ett foto på situationen och sen lägga bort den - istället för att tänka att den är en konstant stimulans. Vad tror ni?

Gillar

Kommentarer