Vegan hit vegan dit

Något som skall få inta både plats och rum här bloggen är mina ärliga åsikter. Denna gång vill jag tala om veganism. Är du vegan? Är du inte vegan? Varför då? Hur många gånger har man inte fått frågan? Och varför är det inte okej att bara vara vegan då och då, eller snarare äta veganskt utan att vara vegan.  Jag är nämligen så fruktansvärt trött på alla dessa etiketter. Är du dittan eller dattan? Bestäm dig! Du måste vara antingen eller. Eller; vadå, hur kan hen äta salladen med ost, hen är ju vegan?

Maten blir inte giftig för att man applicerar ett mer miljömässigt tänk, eller vad bakgrunden nu kan vara, till sitt beteende och gör bättre val. Är det någon som är vegan är det väl ändå hen som förjänar att då och då äta något som inte är veganskt om hen nu vill.

Man kan ju inte undgå att veganlivet har fått en högt uppsatt position. När jag själv mött detta har jag intagit informatation, kommit till förståelse med att djurindustin oftast är att benämnas som fruktansvärd och ett inte så miljövänligt val. Visst är det att så många börjar se till dessa aspekter och vill ändra sin livsstil, verkligen, jag är en av dessa. Men, har ni tänkt på hur många viktiga aspekter som finns här i världen att anpassa sig till? Bara det faktum att man gillar att resa är ju i hundra procent motstridighet. 

Människor glömmer att se till helheten och snöar in sig på ett enda spår.  Jag säger därför att jag äter veganskt, utan att vara vegan. Det är inte det enda viktiga här i världen. Poängen jag vill nå är att det finns så många viktiga frågor att ta itu med för att vara en perfekt människa, att man inte skulle kunna leva ett lyckligt liv, och hur perfekt blev det slutliga resultatet?

Förstår ni min poäng? Varför göra antingen eller? Varför kan man inte äta en vegansk måltid om man inte är vegan och varför knipa med läpparna om något innehåller honung?

  • MAT

Gillar

Kommentarer

myllenberg,
förstår precis vad du menar! Jag älskar vegansk mat och äter jättemycket utav det, men sedan finns det några tillfällen när jag blir bjuden på mat då jag äter animaliskt. brukar ändå välja bort det animaliska som går att välja bort, men går inte hungrig om det inte går, typ. Och jag njuter alltid, alltid av min mat. Vill jag ha mozzarella i salladen, då har jag det. Problemet är bara att jag på något sätt satt mig själv mellan två fack, vilket gör att jag får syrliga kommentarer från alla håll och kanter (förstår du vad jag menar?). veganer tycker att jag gör för lite istället för applådera det jag gör bra, "vanliga" människor tycker att jag är en jobbig människa att bjuda på mat eller gå ut att äta med, och tycker de är sååå roliga med sina "kaninmat"-skämt. Jag tror människan har ett sjukligt behov av att dela in saker och ting i olika fack (varför skulle ordet "hen" vara så himla procoverande annars?), men alltså, jag blir så himla irriterad när jag inte bara kan få vara som jag vill, och andra människor blir irriterade på mig för att jag inte passar in i deras trångsynta fack.

skönt att höra någon annan ta upp att man kan få äta veganskt utan att vara vegan, och att herregud, det spelar väl ingen himla roll?
www.myllenberg.se
greta
greta,
Jaaa, alltså skit i vad folk tycker1 man ska köra på det som gör att man mår bra!
nouw.com/greta
BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Superbra skrivet. Själv är jag mestadels fiskerian haha
nouw.com/blog_of_foodcraft