Vi behöver inte välja att tro på universum eller vetenskapen

Många gånger pratar folk i ett antingen eller mellan universum och vetenskapen. Vi har ju vetenskapen, men universum är oändligt, vilket gör det om��jligt att veta allt kring. Det kommer alltid finnas mer kunskap att addera till ett oändligt system, där jorden faktiskt är en del.

I en oändlighet möjliggörs det att det finns oändligt många chanser, och det är vetenskap. Kvantumfysik, tror jag. Med detta menar jag, att vi vet vad vi vet, men vi vet inte vad vi inte vet. Jag tänker ofta på oss människor som en myrstack. För tänk, myrorna lär ju mest troligt inte veta allt vi vet, de har inte en hjärna som är utvecklad för det, men är det som myrorna vet fel för det? Nej det skulle jag inte säga. De har en grundlig förståelse som är anpassad för deras värld.

Hänger ni med vart jag är på väg?
Jah tror det finns mycket vi intre kan förstå. Det är inte rimligt att vi människor, som utgör en oändligt liten andel av universum, ska förstå och ha sanningen kring helheten. HUR kan vi veta det? Vi har förmodligen inte ens alla sinnen för det? vi vet ju vara vad vi kan, men vad kan vi inte? Och vilken information uteblir där? Svaret blir per automatik: oändligt mycket information, då vi alltid kommer att utgöra, kunskapsmässigt liksom existensmässigt en andel av en oändlighet.

Okej detta låter ju förvirrande, men vad som är kul med detta är att det möjliggör mycket som vi inte vet något om. Vi vet inte om det kan finnas energier och krafter som hjälper oss. Vissa tror det, andra inte. Jag tror mer att det som inte är motbevisat, har stor potential.

I detta, och att vi precis inträtt en ny vecka, undrar jag: vad vill du åstadkomma denna vecka? Vad vill du ska hända?
Gör det bara. DU är den enda att begränsa dig själv, men även ställa dig på ett öppet fällt av frihet där vad som helst kan hända. PUSS

Gillar

Kommentarer