Vi kan alltid välja att se glaset som halvfullt eller halvtomt.

I förra inlägget började jag lyfta tacksamhet, som en del i att vi ska kunna ta och skapa nästa steg. Känner man sig inte tacksam har man lite att jobba på, ÄVEN om man har tuffa omständigheter. Det går att vara tacksam trots att det är tufft. Min mormor till exempel, är någon som beundrar mig.

I slutet av Januari åkte morfar in på sjukhus.
I slutet av Februari somnar han in.
I mitten av Mars har vi begravning, vilket vi precis hinner, med tanke på Covid.
Snart där på får vi mer och mer restriktioner och bör ej vara mer än per telefon, med våra gamla.

I detta är mormor tacksam för att morfar inte behöver lida mer än så, att han får ha det skönt, även om hennes saknad från sin livspartner är enorm.
Hon är tacksam för att vi hann ha begravning.
Och hon är inte minst tacksam för att hon har sina barn, barnbarn och övrig familj som ringer henne och hjälper henne.

Hon säger; Det går bra, jag har tur och är så lyckligt lottad som har så fin familj runt mig som hjälper mig.
Hon är så tacksam, det jag vill säga är att vi kan vända allt till tacksamhet. Vi kan alltid välja om vil vill se glaset som halvfullt eller halvtomt. Allt kommer med något gott, och vi kan välja att lida av det tuffa, eller lära och se det goda som kommer.

Självklart får man vara ledsen, man får sörja, man får sakna, men att ha kraften att se det goda är en stark kraft. Det ger energi, det skapar energi och energi är liv. Det är därför alla som pratar om attraktionslagen pratar om tankens kraft, positivt tänkande och tacksamhet. Lyckas du bemästra negativa tankar, kan du komma hur långt som helst. Vi lär oss lära av det tuffa, och få njuta av det goda som följer.

Gillar

Kommentarer