What is a wednesday morning without a perfect cup of coffee

Jag är övertygad om att det som sker har en mening och är förutbestämt. De flesta läser nu kritiskt vidare mina yttranden. Jag var också kritisk när jag hörde aspekten om ett förutbestämt liv somliga filosofer pekar på. Detta tankesätt hjälper mig. Låt mig förklara.

Ett misslyckande är en del i en process. Det är en förutsättning för att närliggande ting skall komma att inträffa. Kanske är nästa tilldragelse treklöver i triss. Tror du verkligen det hade förekommit om du ändrar på det som är gånget? Du börjar se nyanser av spåret jag är inne på. Trots det är du kritisk. Man står ju inför ett val. Ska jag ta upp vattenglaset eller kaffekoppen? Man kan ju välja vilket alternativ man vill, tror du. Men kan man verkligen det? 

Något, får dig att göra ett specifikt val. Något, vilket jag menar är påverkan av allt som tidigare utspelats. Ständigt görs snabba överslagsräkningar på vad som gör än mest lycklig. Hade än tidigare ätit en salt pinne kanske vattnet blir resultatet av den tidigare handligen. Men du väger in det faktum att du faktiskt är trött och väljer kaffe istället. Jaha, men varför var du trött då? Jo, sömnen var näst intill obefintlig, då vevande händer, shots och dunkande musik hade upptagit nattens aktivitet. Hur kom detta sig då, och hur kunde du vara modig nog att vara den som var absolut galnst på hela dansgolvet? Jo tidigare i ditt liv har din bjussiga sida alltid uppmuntrats, stimulerats. Något i livet - födelsen, var helt enkelt startskottet. Ni säger nu att *vadå, jag har ju varit sprallig, sedan födseln!* Ja, men något, kanske i din mammas mage, utvecklade dig till att bli det. Förstår ni? Man tror att man är så fri, men egentligen håller man inte ett enda beslut i egna händer. Det som sker måste ske och kommer förr eller senare leda till något positivt. 

Gillar

Kommentarer

tuuli
tuuli,
fin bild! - tänkte förresten passa på att tipsa om att jag har en månadensblogg tävling på min blogg, den finns länkad under min header om du delta!
nouw.com/tuuli
myllenberg,
Jag läser just nu "Vårt matematiska universum" och har tidigare varit superskeptisk till sådana här filosofiska resonemang. jag vill ha världen förklarad i ekvationer och siffror, för det är vetenskap enligt mig. men den här boken som är skriven av Max Tegemark handlar om universums uppbyggnad, och det pratas bland annat om parallella universum och superknepiga grejer som känns närmast filosofiska, men som går att backa upp med matematiska ekvationer och teorier., vilket är sjukt coolt. enligt boken skulle det kunna vara så att det finns så många parallella universum att precis allt som kan hända kommer att hända i alla möjliga tidsordningar. och om man tänker så, ja, då kan ju inte livet vara annat än förutbestämt, eftersom allting som händer enligt hypotesen måste komma att hända. frågan är bara vilken av alla dessa parallella universum som just detta medvetande av mig befinner sig i? låter kanske superfilosofiskt och knasigt, men det är så himla häftigt att tänka på, samtidigt så ger det mig verkligen huvudvärk och en enorm längtan efter att förstå hela universum.
www.myllenberg.se
greta
greta,
åh vad spännande! Den boken vill jag verkligen läsa!!!
nouw.com/greta