Plugga till hälsocoach


Flera gånger om har jag fått frågor kring min utbildning, vart detta sker och vad det innebär, vilket jag tänkte tillägna detta inlägg.

Svar: Jag pluggar till hälsocoach via Paleo Institutet. Detta är en privatutbildning som jag valt att plugga på distans, men det finns som valmöjlighet att plugga på plats. Anledningen till att jag valt att plugga på distans är förmodligen pga min ADHD, jag har helt enkelt aningen svårt att anpassa mig efter att någon annan styr mina tider, och behöver lite utav perfekta omständigheter för att kunna fokusera. Så jag pluggar mest på fik. Då upplever jag pluggandet som något mysigt.

Jag tycker det är en perfekt utbildning med lätt läroplattform - videos för ALLT och anpassningsbara villkor. Hela utbildningen ligger på MAX 2,5 år och det är vad den kommer ta för mig också :) Många skulle nog greja den på 1 år. Jag är färdig till i sommar!

Perspektivet inom hälsa är et evolutionärt funktionsmedicinskt perspektiv, dvs man prata mycket om vad som utvecklat oss och varit fördelaktigt över tid, men också om att vi kommer ifrån olika bakgrunder. De människosläktet som har sina förfärar på en ö behöver alltså inte ha samma behov som de människosläkte som kanske bott mer ute i vildmarken i ett vintrigt klimat. Jag gillar detta synsätt och för mig förklarar det varför vissa verkar må så bra av mänger frukt, medan andra kanske mår bra av att äta en bit kött. Vi alla kommer inte från samma del av jorden i vår utveckling.

Vad utbildningen innebär: jag kommer bli certifierad hälsocoach och söker någon en certifierad hälsa coach kan jag säkerligen söka det jobbet, men ni som läser min blogg förstår säkert att jag kommer försöka vara så egen som möjligt. Jag har ju redan att företag där jag förhoppningsvis kommer kunna lägga in detta som en gren - antingen i from av att coacha kunder, eller eventuellt göra något som når ut till flera fast inom samma område. Jag går utbildningen mycket för att lära mig själv. Den är ju privat och med andra ord inte en vanlig högskoleutbildning och inte heller CSN-berättigad.

(ad) - Lite Gretchi-food på det. Har fått hem massa trevligheter från Superfruit och med koden "SUPER196" får man 15% rabatt på deras sortiment!!

Gillar

Kommentarer

MoaYrvelid
MoaYrvelid,
Underbara bilder! 😊
nouw.com/moayrvelid
greta
greta,
Åh men tack så jättemycket <3
nouw.com/greta
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229