Varför har ADHD fått så stor plats på min blogg?

Nu har jag påbörjat en utbildning om ADHD, som jag måste gå på för att få gå i KBT-behandling, men också såklart villl ta del av för att få bättre förståelse om mig själv, och för att kunna optimera mig. Det är en utbildning på 5 delar, och jag har kommit fram till att starta en liten serie här i fem blogginlägg. Första kommer att vara Vad är ADHD?

Varför jag lagt in detta som en så stor del här på min blogg är: för att jag hela livet känt mig som en person med gåvor, och stor potentiell, men aldrig, ALDRIG, någonsin upplevt att jag kommit i ett forum för att kunna uttrycka detta. Samhället är formad som en kvadrat, där jag som en triangel ska kunna passa in, det bara går inte. Vissa av mina sidor är starkare än andras, medan det finns en total avsaknad av andra delar man "bör" ha. Och som är känt här i Sverige; har man A på alla delar förutom en där man har E får man D....

(Får akuta behov av att göra om betygssystemet)

Liksom, för hur vass jag än kan vara, har det i samhällets bedömning inte räckt till. Ett annat exempel var idrotten. Jag är grym på fys uthållighet och mer äventyrliga sporter men bollrädd och fick igen i sista betyg D eller C. Jag HAR starka reflexer vilka hellre vill ducka är fånga när bollen kommer. Och inte FAAN tror jaga tt Zlatan var duktig på gymnastik liksom. Ska han ha E då eller?

Som jag har nämnt förut har jag gjort högskoleprovet och så länge jag suttit och långsamt och fokuserat får jag så gott som alla rätt, men jag hinner bara hälften, ska jag dessutom vara snabb (svara i tid), får jag hälften fel istället.

Liksom, jag vill att vi ska börja se oss för våra styrkor, och inte våra svagheter. Greta's World handlar om att bli bästa versionen av sig själv, och ADHDn är förmodligen grunden till varför jag vill sprida detta budskap. Många kan nog även tänka "men vad tusan du har ADHD, men är inte ADHD" men vad som gått upp för mig är att, men hjärna ÄR en adhd-hjärna, sedan är ju jag inte min hjärna. Men den har påverkat mig MYCKET, och gör det som för alla andra varje dag. Plötsligt har jag fått så mycket svar som jag trodde att jag själv kunde tänka ut.

Vi ska oavsett inte jobba med alla yrken här i världen. Vi ska nyttja våra gåvor, tycker åtminstone jag. Vi alla måste absolut inte vara lika. Såklart finns det onödigt många övriga variationer i hjärnan, och även inom oss som har ADHD, men eftersom det är just ADHD jag har och kommer att lära mig om är det jag kommer att berätta om. Principen om att nyttja våra egna styrkor får gärna alla anamma. Dessutom är det nog många utan diagnos som kan känna igen sig inom vissa fält och får gärna vässa öronen extra där, eller rakt igenom för att förstå fler medmänniskor. Vi är inte bara trianglar och kvadrater, vi har en oändlig variation. Och min triangel har en annan spets än hos en annan med ADHD. Vi ska inte jämföra oss med varandra. Det kommer aldrig ta oss framåt. Vi kan bara se till hur val kan bli en bättre version av oss själv.

  • ADHD

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229